Ahoj mám kámoše, který by měl zájem se připojit. Bydlí v Papírenskéí ulici u benzínky. Mohl by mu někdo pomoci to prokonzultovat? Sám o tom nic moc nevím.
Antena je podle chaosova zdeleni v obcas pristupne brevnovsskem foru k mani na zapujceni, coz bych ja osobne uvital, nebot muj signal na winel je OK, ovsem signal od winelu ke me je kolisavost sama a spojeni je pro me stale prakticky nepouzitelne.
V teto souvislosti jsem take napsal jeden myslim dulezity prispevek na brevnovske forum a tyka se zalezitosti optimalizace vysilacich vykonu winelinu (napsal jsem to dobre? )
Shrnul jsem tam take 4 lidi o kterych vim ze se pripojuji na winel.
(ja, trinity, rojicek?, erozkos)
Jediny novy ucastnik je Erozkos (node Janus K Yikus) ip na konci 101.
Tusim minuly tyden jsem byl merit na node essme a Killy se tez tvari ze brzo bude vybaveni.
jak uz jsem psal martinovi; zatim jsem pripojeny k anonymnimu darci konektivity (Elle?), nicmene drive nebo pozdeji mi to zatrhnou, takze se pokorne vratim k Winelu a konektivite od xChaose ...
takze takle - na winel chceme pujcit vsesmerovku. Pokud nebudu mit packet loss 25% tak se opet zacnu zajimat jak je to s tou konektivitou od tebe.
Minuly tyden jsem byl na brevnovskem shromazdeni. Nejsem si jisty, ale myslim ze si tam koketoval i s jinejma prenosama nez mas v ceniku na brane vystavene ted.
Garantovana 32je fajn pro modemisty, to ze je tam sdilene vetsi pasmo je supr jen do te doby nez ho bude vyuzivat vicero lidi, pak to proste spadne na 32kb a to je to proc je to pro me nepritazlive.
Takze co ste nakonec na te schuzce dohodli? (odesel jsem driv)
Vsesmerovka co tam je ma vertikalni polarizaci. Ta co dela Zuska ma snad horizontalni? Pokud mas nejakou ASH k dispozici, staci ji dat na 2dny na winel, aby se videlo jesli to ma smysl, pak ji i klidne koupim(e).
BTW: To ze sem napsal ze se lidi pripojuji na winel este automaticky neznamena ze jsou do netu. Ja bych se mnohdy rad dostal aspona connected forum nebo jinam do CZF, bohuzel sam vis jak to vypada.
V tuto chvili je na winelu kuriozni chyba. Winel ma na obou antenach nastaveno ESSID na winel.CZFree.Net, takze klient je povesena na sebe misto na arachne. Typl bych to na nejaky vypadek arachne pri kterem se managed zavesil na nejsilnejsi AP ktere nasel.. ale byl tam fakt dobry signal - 82/90.
To se resi pridanim MAC adresy AP do klientova ignorelistu ;-D
..kazdopadne by me zajimalo, jestli by pri tomhle nejak slo vyuzit nwid, coz ma byt identifikator pro rozliseni siti se stejnym ESSID, jestli jsem to dobre pochopil..
2covex: to nove nastaveni kanalu jsem zatim netestoval...ja mam spojeni stale rock stable 1Mbit a 0%paketloss :-) ..ten 1Mbit mi zatim staci, kdyz nemam rychlejsi pripojeni na net (128ka). Je ale skoda, ze to tobe jede blbe :-( , snad ti ta zmena kanalu pomuze.....jinak pokud se nam podari poresit antenu se silnejsim signalem samo se na ni slozime, protoze o pripojeni pres chaose uvazuju i do budoucna. Pro me je dulezity nizky paketloss a do budoucna vzhledem k ruseni je rozumne signal zesilit...treba vylezu z 1Mbit nekam vyse :-) ...skoda te 12dB vsesmerovky za 4000,-
2chaos: ad AVH08 a horizont. polarizace . Drive jsem mel horizontalni polarizaci na JH a desne me rusil breez (teda velmi pravdepodobne), pri zmene na vertikalni a otoceni anteny na winel je to ok. Mama taky pocit, ze na vertikalni polarizaci vysila mene subjektu....ale to se uvidi az to vyzkousime v praxi
ad overbooking u 128ky to je celkem dobry, samozrejme uz se tesim na optiku a na to, ze se to zlepsi. Drive mi to jelo v noci docela rychle, a tak jsem veskery download nechaval na noc, abych nezatezoval pres den sit.....ale posledni dobou mi to jede v noci max 128 stejne jako pres den, coz je skoda...
Naposledy upravil [Y2k]Trinit][ 11.04.2003 v 21:59
Uprimne se priznam ze jsem asi nejvzdalenejsi pripojeny ucastnik na winel pres ten dejvickej smog a tedy nastaveni jsou tedy urcite ovlivneny mymi moznostmi testovani.
V tuto chvili mam packetloss 0% a signal mi v podstate nekolisa takze je to uplne super. Jak jsem ale rekl, az pracovni den ukaze.. Kdyby to bylo takle pujdu se rozloucit s UPC.
BTW: Pokud si tohle psal pres to pripojeni tak uz si ho otestoval.
optimalni je nastavit na AP 5.5 Mbps, nema to vubec vliv na realne prenosove rychlosti (ty jsou okolo 3 Mbps, v ramci site samozrejme), akorat to snizi packet loss.
Uz se tesim, az mi nahlasi nekdo dalsi nez jen karlos-orechovka svoji pozadovanou rychlost, ip adresu a fakturacni udaje!
v nasich /etc/hosts zatim nikdo jiny neni.
jo, a asi se pres vas bude pripojovat baba-net, mimochodem...
2covex: tak prave testuju spojeni na winel: signal se mi zvysil, rychlost se zvedla z 1MBit na 2Mbit/sec ....zvysil se paketloss -cca na 5%, ale velmi pravdepodobne to je zvysenim rychlosti na 2Mbit, jeste vylezu na strechu a trochu to posteluju. Jinak se ta zmena zda zatim good, ale uvidi se casem pri provozu v tydnu ...