Tak jsem vcera snad rozchodil i 3C509B ISA kartu:
(WISP mi nasel jeji MAC)
musel jsem zrusit podporu PnP (pomoci dosovske utility) + pouzit nejnovejsi 3c509.o - coz sice vypada jasne, ale problem byl v tom, ze v 'jadre' WISPu uz nejaky soubor 3c509.o (neni v /lib/modules, ale nekde jinde, ted uz si zase nevzpomenu kde presne), takze insmod 3c509 kolabuje na chyby o kterych jsem psal. Nicmene staci jako parametr zadat celou cestu s aktualnim 3c509.o tj
insmod /lib/modules/3c509.o
funguje ok
sice mi zatim jeste nesviti ledka na switchi - ale na to asi bude potreba nejak zprovoznit bridge - coz jeste presne nevim jak
Uz me ta 3c509b fakr s..e
jeji MAC ve WISPu vidim, ale ledka na switchi porad nesviti. Pritom v dosu, ve win98 i v debianu jede v pohode. koupim jinou sitovku, tohle mi za to fakt nestoji ...
1) pomoci programu fdisk vytvorit 1 ci 2 partition na disku
Prvni, ktera bude primary&active a bude mit velikost neco pres 8MB.
Druhou, ktera neni povinna na swap. Jake jsou naroky na druhou presne nevim - nepouzil jsem ji
2) Zformatovat partition (prvni), jako FAT.
3) Pomoci syslinux na ni prenest zavadec (mne se osvedcili starsi verze syslinux 1.xx, novejsi mne nebehali, nezapomenout na prikaz LOCK pri instalaci z win98/DOS).
4) Stahnout si aktualni verzi wisp (nove bety jsou celkem OK)
5) Rozbalit obsah distribuce do korenoveho adresare prvni partition
6) Reboot... a vlastni nastaveni WISPU
Vse je vcelku dobre popsano na strankach projektu
JS
Vcera jsem zkousel nejakou ISA kartu DLink (DE 250) - MAC se objevil, ledka na switchi svitila ... akorat cely pocitac nejpozdeji do 10 minut zatuhl ... takze musim zkusit jeste jinou kartu ....
jeste mam jeden problem s WISPem a to s nastavenim site. Nastavil jsem IP routeru pro vnitrni sit 10.0.0.1 s maskou 255.255.255.0 (tj /24 jak se to nastavuje ve WISPu), ostatni pocitace nastavuji 10.0.0.x (255.255.255.0) gateway 10.0.0.1
Pokud vypnu router, novemu pocitaci, ktery chci dat do site, nastavim mu IP a teprve potom router nabootuji, tak to jede ok; pokud nejprve zapojim bezici pocitac na bezici router a potom mu chci dat IP, tak dostanu hlaseni, ze pouzita IP uz v siti existuje a kvuli konfliktu je rozhrani zakazano (na pocitaci, ktery zapojuji samozrejme)
Nemyslim, ze by normalni postup byl pridavat pocitace jenom s rebootem routeru, co delam blbe??
jde vubec ve WISPu nejak zapnout DHCP (s tim, ze urcite pocitace by dostavaly porad stejne IP adresy vnitrni site, coz potrebuji)
diky
problem jsem vyresil - stacilo vratit rozsah IP vnitrni site ma 192.168.0.x; ocividne tam ma jeste nekde neco nastavene natvrdo pro tenhle rozsah ... jeste prijit na to co.
Muzete sem nekdo, kdo bootujete syslinuxem z HDD s jednou active fat16 partition na ktere je i WISP postnout obsah vaseho syslinux.cfg? Me to pri bootu z HDD vypise prvni radek syslinuxu a nasleduje samovolny restart masiny.
djodo: <ftip>ze bych jako smazal WISP, kdyz uz mi chodi a zacal znova? </ftip> (no WISP ma nejake sve mouchy - viz moje rebusy s IP adresami vnitrni site, ale kdyz uz jednou bezi...)
lazna: pouzivam nemodifikovany cfg ktery je v instalaci
mimochodem: da se WISPu verit ohledne vysilaciho vykonu? tj pokud jsem nastavil 15mW (s cimz mi to jede bez problemu), tak ze z karty fakt nejde vice?
hm ... to jsem zvedavy co zmeris, docela me to zajima (pokud muzu byt nejak napomocny, ozvi se)
Nerad bych prekracoval vysilaci vykon, a zrovna presne netusim jak psat do registru 626 v linuxu (nemluve o tom, ze vubec nevim kde a co psat)