Nezkousel jste nekdo laborovat s polarizaci? Jsem ted pripojen od ISP - cca na 10 km pres orinoco a ISM24. V zime kdyz byl snih tak to bezelo jako fik, jakmile snih slezl je to bida. Navic ma ISP pootoceny zaric na parabole o 45 st takze to chytnu na obou polarizacich. Ztraci se mi tak 20% packetu a nejede to vic nez 1 max 2 MBPS. J uz natocil i svou antenu a porad nic moc. Misto doma ziju ve vykyri na strese! Nemate s tim nekdo nejake zkusenosti. Dik
Hm, zajimave, muzes uvect jmeno toho ISP? Tou kombinaci orinoco + ISM24 urcite neporuse generalni licenci, kdepak, maximalne tak o 16dB, to je kolikanasobek? 30x? Pak ma wifi v Praze fungovat, kdyz tu jsou tajkovy prasata
Dik, nejsem z prahy - ten link je Cerna Hora - Trutnov resp. Mladé buky. Měření SNR v Klient manageru orinoca ukazuje rozdil 11-14 dB takze jsem z toho uplne jelen. Naproti mne je asi parabola snad 90 cm. Ja uz kuchnul i orinoco - pripojil jsem antenu rovnou do konektoru , svod od anteny mam cca 3 m udelal jsem elevator na ISM - otoceni o tech 45 st a porad je to stejne. V praci mam od toho sameho ISP link na cca 12 km, taky orinoco ale 60 cm parabola a asi 10 m svod a jede to jako fik. Pri hodsi kvalite signal - sum cca 10-11 to jede 11mbps.