Sorry, ale jelikoz jsem ten konektor v zivote nevidel, tak nemohu blize referovat.... Nez jsem byl poucen, tak jsem uvazoval presne jako ty.
Ten napad s redukci na nejaky mene exoticky konektor jsem po pohledu do katalogu GESu taky mel, ale nejdrive jsem to napsal Simandlovi. A on mi odpovedel ze to nejde a hned to pridal do FAQ na svych strankach. Proto jsem vam je doporucoval k precteni.
Moje zjisteni je, ze nejlevnejsi na panelovou N samici se zavitem je GES, kde ji maji za 51Kc. GM a Rasel jsou drazsi. Ostatni konektory jsem jeste nekupoval.
Tak karty na testovaní tenhle víkend ještě nemám. Každopádně společně s Tomášem bychom měli mít všechno potřebné, takže v neděli budeme vyrábět ty antény. Jinak ta stránka na simandl.cz je samozřejmě to základní z čeho vycházím, ale v bookmarcích mám jeětě pár jinych. No uvidíme.
Zatím mě nedošel z alphawave žádný potvrzovací mejl na objednávku, tak doufám že jestli se tam stavím v úterý tak mi ty karty dají. Myslím, že asi byte taky nejlepší když těch 2x350 obětuju a koupím přímo tam ty redukce R-SMA <-> N konektor.
2Awe: Jak pokračuje testování toho hw ap? Někde ve fóru jsem četl že některé Ap se nechají flešnutím fw i k regulaci výkonu a dokonce někdo zkoušel fw papírově od jiného výrobce (ale vnitřnosti asi byli stejné). Zkus se po něčem takovém podívat. Každopádně hw AP má ještě jiné nevýhody (mluvil o nich Deu na ow) např. nepotporují IPv6, QoS atd.
jinak, ten hw ap je docela dobrej, jediny, co nema, je regulace vykonu, nastesti mam docela dobry vztahy s tachiwanem, pokusim se to prosafit.
samozrejme, nema QoS, nema ipv6, ale to mne prece netrapi, podstatne je, ze jde k pocitaci pripojit pres TP (!), dokonce umi pracovat v rezimu, kdy transparentne preposila sitovy provoz do ethernetu.
díky vydatnému snažení nax a dalších, se rýsují dvě možnosti připojení do CZFree.
1) Heaven - na Budějovické
2) ZPNet - na Bontonu
Bylo by potřeba opět se pokusit změřit signály na SHF a případně i LHN. Podle výpočtu by tu měly být měřitelné signály z jejich sektorů či všesměrovek. Myslím, že by to stálo ještě za jeden pokus o nové měření.
Nemáte někdo možnost zapůjčit anténu s co největším ziskem a WiFi kartu?