Ono podle me hodne jde u tech karet o chipset pocitace, na kterem se to provozuje. Ja osobne mam XI-626 s ovladaci hostap uplne v pohode bez nejakych resetu.
Jeste k tomu Cesnetu - nepredpokladam, ze by poskytoval konektivitu do internetu, ale co takhle zkusit dojednat propojeni Ostravy s prazskou CZFree jejich linkama?
Tak to asi zklamu - podle toho, co jsem o Cesnetu zjiš?oval je to AKADEMICKÁ A VÝZKUMNÁ sí? - může jí klidně použít i vrlký podnik, ale pouze pro své výzkumné laboratoře. Jedná se o využití služeb Cesnetu, tedy nejen o Internet, ale i o transfer přes jejich infrastrukturu !!!
mgolem: samozrejme, ze vetsina lido o tohle propojeni nema zajem, stejne jako nema zajem o propojeni treba s druhym koncem mesta, protoze jedine, co je zajima, je levny net. Ale pak jsou "ti dalsi", co o propojeni s dalsimi regiony rozhodne zajem maji. Ale na to je potreba mit dobre zname u nejakeho providera, co ma sit po republice a je ochoten venovat cast nezatizeneho pasma pro ucely tohohle spojeni. Protoze sami pomoci WiFi urcite takovyhle spoj neudelame.
2. myslel jsem to tak, ze bychom pak mohli splnovat podminky pro oznaceni "vyzkumna sit" ;-D
jestli se ti jedna o levny internet tak v Ostrave se zacina nekde od 300,- u komercnich provideru, na to nepotrebujes mit czfree.net .... jestli dobre chapu poslani czfree.net tak to je zalozeno na domluve urcite skupiny lidi, majici stejne zajmy, budujici vlastni interni sit a hlavne, slouzici k experimentaci, vzdelani ... dale czfree.net chapu jako prostredek k vlastnimu blizsimu poznani sitove komunikace, Internetu a internetovych aplikaci .... mozna se mylim, je to pouze muj nazor, ktery asi hodne pripomina definici radioamaterske cinnosti, jako (dnes uz neprilis aktivni) koncesiovany radioamater to tak vidim a ma to hodne veci spolecne....proste, chces se aktivne podilet?, chces se pripojit? Pricin se....kup si zarizeni,zarid se, nainstaluj si antenu apod. my ti v tom pomuzeme, poradime .... ...kez bych mel takove zazemi, jako pred lety, kdy jsem zacinal "amaterit" a to jeste nemusis skladat zkousky pred CTU ..... jaka velka skoda, ze to neplati u WiFi...