Mám nějaké novinky. Mrkněte na naši homepage, je trošku upravená.
DNS je předělaná, máme doménu zpnet.czf. Doménu zpnet.czfree.net jsem zatím ponechal pro případ, že je na tom někdo závislý, ale za pár dní to zruším. Snad je to připraveno pro začlenění do celo-CZFree DNS hierarchie. Kdyžtak to po mně někdo zkoukněte.
WWW jsem zpřístupnil do CZFree, kromě wifimonu - pokud se nepletu, tak jediné, proti čemu byly námitky, byly právě MAC adresy z wifimonu, jinak zbytek klidně může být veřejný. Pokud někdo má námitky, sem s nimi.
Log OSPF démona a Zebry narůstá neuvěřitelným tempem! Něco je špatně. Já o tom vím dost málo, tak jestli s tím někdo máte víc zkušeností, mrkněte na to nebo poraďte. Zatím jsem (vlastně už před pár dny) nastavil rotaci a komprimování logů, ale i tak: ospfd.log má jen za poslední tři dny - držte se - 99MB!!! (A zebra.log 470kB.) Je to pěkně vidět v HotSaNICu na statistice volného místa. :-))) Myslím, že za to klesání může právě ten log.
Jen poznamka, stoji tam, ze vysilame na 13 kanalu. Opravdu? Odkdy? To bych se nedivil, ze se mi tak zhorsil signal, v posledni dobe. Nicmene mi to ukazuje 2,422GHz (to nevypada na 13 kanal), takze to bude asi omyl, ne?
13. kanal? Odkdy? Ruseni? Od koho?
A kdy jste to menili???
Nevim jak ostatni, ale ja mam asi tak tyden znatelne slabsi a nestabilnejsi signal. Jede to sice dal (pokud nekdo mohutne ne FTKuje, ale na graf signalu uz se nevydrzim koukat (0-20 procent je standartni "tanec", vujimecne "stabilni" kolem 30).
Jo na Heaven je vidět z naší střechy a pokud se posunu na vhodné místo tak by neměl bránit ve výhledu ani ten strom v cestě. Navíc by se tím mohl vyřešit problém napojení východního sektoru. Pokud by se ovšem do budoucna nepodařilo získat místo i na jiné střeše (stačila by i ta jižní). Jinak z naší střechy je vidět i na Mikronu. Takže pokud by se do budoucna objevil problém s umístěním AP na "Bontonu", tak tohle by byla vhodná záloha pro AP. Ale dost teorie, co kdyby atd. Nevím zda jste zaregistrovali, ale psal jsem, že připojení Modřan nebude dřív jak počátkem týdne až za týden tedy cca 31.3. (bohužel se nebudu moct příští týden tomu vůbec věnovat) :-( Do té doby by se mohl vyřešit problém s naším AP.