libor
Senior Member zastupce cloudu 10.23
|
Mno, moc dobre se mi tvuj prispevek necte a dela mi potize rozkodovat, co ses mi snazil naznacit.
Pokusim se ti odpovedet. Nevim, co si predstavujes pod pojmem smerovy prijimac. Funguje to tak, ze mas hw APcko ci komp s WiFi kartou jako router + antena. Antena muze byt smerova, sektorova ci vsesmerova. Pro spoje bod <-> bod je nejlepsi dat smerove anteny na obe strany, protoze te pak nemuze jen tak nekdo rusit. To je vyhoda. Nevyhodou je, ze to spotrebovava vic zdroju, jako jaou prave hw APcka, routery a anteny. Pokud pouzijes hw APcko, to ma obvykle dve anteny. Jena by mela jit pouzit na smerovy spoj pro pritazeni konektivity a druha na APcko pro lidi v miste. Kdyz pouzijes komp s WiFi kartama jako router jses prakticky omezenej na 3 karty v kompu, protoze se pak uz podle zkusenosti jinych lidi vzajemne rusej. My mame komp jako router se trema WiFi kartama. Pro link k vam bychom museli bud dat jeste jeden komp s WiFi kartou nebo 10Mb HUB + hw APcko, ktery by posilalo data k vam. Samozrejme jeste amerovou antenu. Pokud sezenete veci na vyzkouseni, myslim, ze by bylo nejjednodussi nainstalovat si vas bod a zkusit se pripojit. Bud chytnete nasi vsesmerovku nebo ne a pak bychom zkusili u nas smerovku smerem k vam. To by jit melo na 99.65%.
Je dulezity pripomenout, ze my sami jsme pichnuty smerovou antenou na vsesmerovku a z toho plynou omezeni pro prenosove rychlosti. Bohuzel upgrade na druhe strane na smerovku je ted nemozny.
|