Update:
Nasel jsem foto od RobFoxe, je videt nase strecha. Z JH-JH nejsem videt, zrejme jsem presne za kopcem co je mezi vezensko/vodarenskou vezi a kostelemu u obory Hvezda.
Všem.
Teď jsem mluvil s DEU a proměření trasy JH-JH <-> JAVA (nebo RobFox, nebo SlimmerCZ a pod.) se odkládá, jelikož JH-JH nemá prozatím instalovanou sektorovku směrovanou na Hadovku. Běží mu jenom všesměrová anténa a navíc ještě pořád není napojen na DEU, čili není součástí páteře CZFree.Net.
Smůla.
Budu až koncem prázdnin, pak vymyslíme, co dál.
Na bodu JAVA je už asi 2 týdny instalovaný dipól 2dBi pro otestování dosahu.
Parametry přístupu jsou - technologie 2Mbps; kanál 10, vertikální polarizace, SSID sítě JAVA-NET1, IP adresa bodu je 192.168.2.251; použijte jakoukoliv jinou adresu s maskou 255.255.255.0;
Dostupný počítač je "proxy", sdílí všechny nafocené výhledy z bodů JAVA a JAVA-II (a jiné).
Podotýkám, že jde je o pouze testovací provoz. Dosah jsem prověřoval kartou AVAYA a panelovkou 14dB, do okruhu cca 200m stačí integrované anténa, panelovka zajistí dosah cca 1km.
Během testů jsem v okolí nenarazil na jinou dostupnou WL sí?. Zdá se, že v této oblasti zatím husto není...
P.S.: Od úterý 13.8.2002 budu dostupný na telefonu 0776-222305.
Java: Nejak se v tech zaplavach nevyznam. Mozna nejsem sam komu by se hodilo nejake shrnuti. Tudiz. Kde bude ona hlavni antena na kterou clovek musi videt, pripadne odkaz na fotky. Jakou tak planujes cenu. Jaka je porizovaci cena pristroju. Pro nas amatery by se to hodilo )
A ted neco pro me. Bylo by z onoho mista videt na Navigatoru 621 na Dedine? Hned u toho novyho baraku.
Chtěl bych se zeptat jestli je skutečně nutný přímí výhled, a jestli ne, jestli je nějaká naděje... např. Když mi stíní velkej věžák, jestli by se dal udělat spojovej bod, na kterej vidim já, ale z toho bodu je vidět i na nějakou z Jav... Díky
Pokusím se stručně popsat místní situaci.
1) Bod Cijoml-1 provozuje v testu AP se všesměrovou anténou 10db. Zdá se, že signál je dobrý, ve vzdálenosti cca 1km je s anténou 11db signál postačující. Zatím ovšem není napojen na SlimmerCZ, který má být zdrojem konektivity na Internet. Časový horizont neznám.
2) Už cca měsíc máme realizovanou trasu SlimmerCZ<->Router Dědina<->JAVA-I. Bohužel je nestabilní, router Dědina přestává routovat... :( Hledáme řešení, ale nevíme v čem to je. Zkoumáme možnosti realizovat přímou trasu SlimmerCZ<->JAVA-I(nebo JAVA-II).
3) Výhledově (týdny) bude zřízen AP na bodu JAVA-II se všesměrovou anténou 5,5db. Doufám, že do té doby vyřešíme, jak a čím ho napojíme. Anténa je už cca 14 dnů objednána, ale pořád je ve výrobě.
Ahoj lidi,
moje pozice je v ulici Pod Hrbitovem (cca 100m od OBI smerem na veznici). Mam 100% vyhled na vsechny vysoke panelaky na Dedine a na velkou cast tech nizsich, dale pak na cast Jivin a velkou cast stare Ruzyne kolem skoly. Na strechu muzu umistit prakticky cokoliv.
Cau Petre,
celkal jsem, tady na Tebe musim narazit Nemas nahodou naky stresni fotky? Jestli nemas a chces, tak se muzu nekdy cestou do OBI zastavit a vzit fotak. Docela by me zajimalo, jestli na sebe nahodou nevidime ale asi ne:( Cau Krovak
nazdarek,
fotky nemam, ale na ten smer k tobe je to strasne mizerny. Urcite na sebe nevidime. Jestli budes mit nekdy cestu kolem, stav se treba jen na pokec...
Petr