Myslim ze nejsem sam kdo ma problemy rozchodit fulduplex pingovani samasebe ve win98. Jede to jen prez loopbeck a ven to vubec nejde. V linuchu a win2000 no problem - win98: nee!
Umite to nekdo ?
Ahoj. Stavim Ronju a mam par otazek, muzete mi prosim pomoci?
1. Ve schematech je rada +5V, ale pak tam je vstup 12V. Jak to je? Jsou tam tedy obe napeti - treba ze zdroje PCcka? Podle nakresu se mi jevi, ze tam leze jen jedno napajeci napeti.
2. Je mozny k propojeni pouzit 50ohmovy kabel (BNC na 10MBit site). Pise se totiz o 75ohmovem, ale myslim, ze by to vadit nemuselo, nebo se pletu? Davam tam BNCakovy konektoru do panelu - coz cekam ze taky nevadi.
3. Nasel by se eventuelne nejaky nadsenec, u ktereho by bylo mozno jednotlive moduly otestovat?
Mam dotaz ohledne tmeleni hlavic. V navodu se pise, ze je potreba hlavice naprosto dokonale zatmelit, se silikagelem uvnitr. To me prijde celkem logicke - elektronika nema rada vodu a tak to utesnime...
Jenze ted nam s tim pomaha jeden elektronik se zpoustou zkusenosti (stara skola, ted uz je v duchode). Ma za sebou spoustu ruznych antenich zesilovacu atd. A rika, ze to tmeleni je blbost. Proc? Protoze 'ta voda se tam stejne nejak dostane, ale nebude met jak ven'. A doslova doporucoval, ze mame udelat vespod tubusu dirky jako odtok ;-) Proste aby to mohlo dobre vyschnout...
A te fakt nevim - kdo ma pravdu? Resp. je nektery z techto nazoru vylozene vadny? Imho je nejhorsi neco mezi tim, kdy se to zatmeli blbe, voda se dostane tam, ale ne zpet (mozna to znate na hodinkach - jak se to dostane dovnitr, rosi se vam pak pekne dlouho).
S tim trochu souvisejici je topeni. Podle nej nema smysl delat topeni zvenku, vzdy se pry topi zevnitr. Cili neco jako topeni s termostatem uvnitr. Co si o tom myslite?
neviděl jsem, že by do anténího zesilovače dávali silikagel,...
Tak tam prostě udělali dirky na větrání,...
Ten silikagel tu vlhkost vychytá,...
Taky zřejmě vychytá kyselinu z toho silikonovýho tmelu, jinak by se celá elektronika za nějakou dobu shnilá rozpadla,...
Topení je asi jedno kde je ne ?
Když tu čočku udržíš na teplotě nad rosným bodem, tak je to jedno kde to topení je,....
Ahoj,
jen se chci zeptat, jestli nemeli problemy se zamerovanim. To jejich zamerovani mi prijde jako dost hrube.
Nicme je pekne, ze lidi ty konstrukce zverejnuji. Na kazde je videt skvela prace "zlatych ceskych rucicek" a z kazde se da necemu priucit, ci nacerpat inspirace.