No hele knezo ja chapu tvuj nazor ovsem mluvis se mnou jako by si uz nikoho jineho na zbralsavi nechtel aby se k vam pridal...Ja bych ten bezdrat docela rad ovsem sem zelenac a potreboval bych naky info...ale vic konretni nez uvadi na CZfree...Tak ja nevim...Co mam udelat proto abych se mohl pripojit...
Ahoj -
ZAP 01 je naplněn, OK, tak když mě (budeteli mít náladu) poradíte, zkusil bych vybudovat vlastní AP bod a ostatní se můžou připojovat přes mě
= J A K U D Ě L A T B O D ? =
Jak máte vyřešenou konektivitu? (cenová dostupnost ISP)
Server je mě jasný, ale co anténa (použít "všesměrovku" - 1x 360, 2x 180, nebo 4x90?)?
Jak je ZAP 01 silný? (konektivita = počet uživatelů)
Jaké máte obecné doporučení (zkušenosti) s počtem uživatelů vz. kapacita připojení k internetu?
Ahoj,
mas svuj bod pridanej v mape?
Podivej se do fora Pripojne bodyv oblasti Kamyk...
Tam je hodne lidi z Modran, tak se nejak muzem domluvit.
Ja nevim, kam vidis.
Ondra
Vidím :-)
západně Radotín, Lahovice, Zbraslav
jižně les, les, les (na kopci Točná-nevidím)
východně meterologická věž, část Kamíku (přední paneláky)
severně nic moc (je tady výběžek mezi Modřany a Komořany (jak se jede od cukrovaru, kolem Autotria) = ale vidím pak dál např Žižkovský vysílač.....
Protoze se blizime ke konci etapy zlepsovani kvality spoju ZAP-01, protoze konci zima a bude mozno budovat spojeni a neriskovat pritom omrzliny a pady ze zledovatelych strech, rozhodli jsme se prepnout ZAP-02, ktery doposud bezel v uzavrenem rezimu jen pro cleny ZAP-01 do otevreneho modu, ktery umoznuje pripojeni kohokoli.
Hlavnim duvodem teto zmeny je umoznit otestovat spojeni potencialnim zajemcum z oblasti dolni Zbraslavi.
Ramcovy postup praci byl/je/bude zhruba nasledujici:
1. Prepnuti apcka do open mode. Probehlo zacatkem tohoto roku.
2. Testovaci faze. Prave probiha. ZAP-02 umoznuje umoznuje spojit se mezi klienty ZAP-02 a otestovat si tak spojeni pred porizenim klietske sady zajemcum. Zaroven nam to umozni testovat vyvojove verze sw, ktere planujeme nasadit na ZAP-01 pred tim, nez je nasadime na nas hlavni AP. Z toho vyplyvaji obcasne planovane vypadky provozu ZAP-02, coz doposud nebylo. Pro ucely mereni home-made klientskych anten ruznych typu take bude docasne snizovan vysilaci vykon apcka, ktery byl doposud nastaven na limity dane GL.
Behem testovaci faze NEBUDE mozno jako doposud se spojit pres ZAP-02 s ZAP-01 a dale do wide-area-wetwork. Toto je dobrovolne omezeni se clenu ZAP-01 kteri doposud ZAP-02 takto vyuzivali(jak stabilnich, tak mobilnich).
3. Faze spojeni se ZAP-01. Probehne behem jara, maximalne zacatkem leta 2003. V teto fazi bude znovu zprovozneno spojeni ZAP-01 <--> ZAP-02. V teto fazi budeme se budeme venovat predevsim optimalizaci jednotlivych spojeni, at jiz klient-ap-klient, ci ap-ap.
V teto fazi take predpokladame uzavreni prijmu zajemcu o pouzivani ZAP-02.
4. Full connect - full membership
Plne propojeni ZAP-0x, prijeti novych clenu, plna konektivita ze ZAP-02 do wide-area-network, oslava, ohňostroj, etc. :-)
Planovano na nejaky slunny, pozdne jarni az letni den nejlepe o vikendu.
Toto je oznameni pro ty z vas novych zajemcu, kteri nemate moznost denne zkouset dostupnost signalu ve vzduchu. Ostatni to jiz asi vite a testujete.
S technickymi dotazy prosim vyckejte nez dokoncime etapu optimalizaci na ZAP-01, do te doby ma ZAP-02 nizkou prioritu.
Merit muzete uz ted.
Zdar vsichni,
Je nejaka moznost, jak se mohu zapojit do testovani? Mam wifi sitovku a k dispozici antenu. Bydlim na dolni zbraslavi, ale babicka je na horni. Chtel bych se take pripojit. Je mozne se pripojit s notebookem? Co se musi nastavit? Potrebuju sifrovaci klic nebo je to opravdu free?? Diky. M
OK, zkusim zmerit signal okolo stromecku. Myslite, ze chytnu signal z centra? Jsem naproti zbraslavance a dnes jsem videl az na Zizkovskej vysilac. Je to ten dum vedle toho jak ma SkyNet nebo nekdo antenu. Stacilo by mi tech 32kbps. Bude na zbraslavi taky 32kbps? Diky. M