CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Praha 4 > Zelený pruh (AP ZPNet)
« 21222324252627282930313233 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
VasekD
Newbie

Příspěvek č. 417 

Old Post 15.03.2003 v 22:22
VasekD je offline   Click Here to See the Profile for VasekD   Find more posts by VasekD   Click here to Send VasekD a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Drakula
Junior Member

Příspěvek č. 418 

Nejsem zastancem tvrdych restrikci, jsem klidne pro dalsi rozsirovani mozna i se street accesem
ale
1) musime mit stabilni AP ... (snad se zlepsi s novym HW)
2) instalace QOS ... uz dnes je problem ze pokud nekdo rozjede ftp tak ostani se skoro mohou jit klouzat....
3) dostatecna a spolehliva kapacita ven...

vse je snad otazka tydnu, takze pak jsem pro otevrit tuto diskuzi
aneb jak je ve statusu nodu - in testing a jabych rekl tak stav alfa+ ))

Honza

Jdu problemu po krku - Drakula

Old Post 16.03.2003 v 09:29
Drakula je offline   Click Here to See the Profile for Drakula   Find more posts by Drakula   Click here to Send Drakula a Private Message   Click Here to Email Drakula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stay d
Mafián
zastupce cloudu 10.40

Team Member: MOD

User is Mapper

Nedorozumění Příspěvek č. 419 

Ani jeden z vás mi nerozuměl a dokonce se někdo domníval, že jsem mluvil asi o klientech.

To, že mac adresy naše dávat nikam nebudeme, na tom se asi všichni rychle shodnem, já však mluvil jen a jen o AP.

Můj názor je stejný jako v cf, zase další nedorozumění, jen nechápu proč to píšete sem, už i tak je toto vlákno dost velké, od toho máme cf.

Můj názor je, že se nebudu účastnit nic neoficiálního, to neznamená, že automaticky mám nějakou averzi ke zveřejnění mac adresy ap, zase další nedorozumění.

Můj názor je, proč nepočkat až bude tuto podporu mít samotný monitor, nezdá se vám, že je to daleko praktičtější než to psát na nějakou stránku, která zdanlivě s czfree nemá nic společného.

Jestli tam i přesto chcete někdo dát ty údaje ... budiš byl jsem přehlasován a nezbývá mi nic jiného než se podřídit. Svůj názor jsem však vyjádřit chtěl.

2VasekD: To že si měřil a naměřil si samá jen essid "CZFree.Net", je téma nad kterým se mnoho lidí pokoušelo sjednotit a nic, jedni říkají chceme roaming, tak tam musí být jednotné essid, druzí říkájí essid bude "CZFree.Net.?????", kde ????? je pokaždé něco jiného. Bohužel převažují ti, co dávají jednotné essid, ale už vůbec je nenapadne tam dát nickname podle bodu zanešeného v monitoru, pak by si ani žádné mac adresy nepotřeboval.

Street Acceess je věc budoucna, nevím proč se o tom vůbec bavíme, až to bude možné technicky tak se o tom budeme bavit. V zásadě nejsem proti, ale jak řekl Drakula, jsou tu daleko vážnější věci než street access. Těch 32kbit/s by měli přes TGNet nebo Modřany, no jestli přes Modřany, pak už se k tomu kodan jednou vyjádřil.

2VasekD:Tvůj názor na Jabber neboli vnitřní "zaručenější" kanál na komunikaci vítám, jsme už 4 pro zavedení Jabbera.

2admins:Návrh na předělání essid zpnet na toto: CZFree.Net.ZPNet, podobný zápis essid najdete ve veřejném i neveřejném fóru mnohokrát. Zpnet jako essid nikomu nic neřekne, když tam bude ale CZFree.Net tak to je už něco jiného.

Doufám, že už je vše jasné a prosím všechny aby začli používat daleko více cf.

Naposledy upravil Stay d 17.03.2003 v 13:05

Old Post 17.03.2003 v 13:01
Stay d je offline   Click Here to See the Profile for Stay d   Find more posts by Stay d   Click here to Send Stay d a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sranda
Newbie

essid Příspěvek č. 420 

Ahoj,
essid: myslim, ze by jsme to meli zmenit.
Ve stredu 11:00 to prohodim, teda jestli do ty doby nekdo neco nenamitne ve verejny foru.
Nove essid bude: CZFree.Net.ZPNet
tak si to prohodte, pozor na male velke pismena
Cau

sranda

Old Post 17.03.2003 v 13:20
sranda je offline   Click Here to See the Profile for sranda   Find more posts by sranda   Click here to Send sranda a Private Message   Click Here to Email sranda     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kodan
Newbie

Re: Nedorozumění Příspěvek č. 421 

Naposledy upravil kodan 17.03.2003 v 17:25

Old Post 17.03.2003 v 16:19
kodan je offline   Click Here to See the Profile for kodan   Find more posts by kodan   Click here to Send kodan a Private Message   Click Here to Email kodan     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Re: MAC Příspěvek č. 422 

Pokud jde o seznam MAC adres, vubec mi nevadi, pokud nekdo tyhle informace hromadne shromazdi. Rozhodne lepsi vysledky mereni porovnavat s tabulkou (to jde i automaticky) nez hledat a kontrolovat vsech x-set bodu na monitoru (az to tam bude, pokud to tam nekdy bude).

Co se tyce oficiality: nevim, cemu rikas oficialni. Oficialni znamena zastiteny nejakou autoritou? Koho povazujes na CZFree.Net za autoritu? Deu, Carlos? Zkus jim to rict a poslou te do haje! Jak jsem videl na OpenWeekendu, tak zrovna Deu ma z tohodle pristupu asi fakt hroznou radost. Tohle je otevrena a decentralizovana sit. ... jsem fakt zvedav, jestli se mysleni v tehle zemi nekdy na takovou myslenku adaptuje - jako aby ji vubec nekdy pochopilo, natozpak prijalo za svou. Asi jsem tu jedinej, kdo o zadne fiirery nestoji, zda se.
Ale zpet k veci: Bud ty udaje zverejnit chces, a pak je ti jedno skrze koho a jak (verejne je jednou verejne, tak to znamena pro kazdeho a kdekoliv), nebo je zverejnit nechces, tak pak je nezverejnuj.

Ugh!
W.

Old Post 17.03.2003 v 16:40
wanthalf je offline   Click Here to See the Profile for wanthalf   Find more posts by wanthalf   Click here to Send wanthalf a Private Message     Visit wanthalf's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

re kodan Příspěvek č. 423 

Ahoj,
vcera pozde vecer nekdo zase vesele FTPkoval. Taky jsem se nekolik hodin vubec nechytal. Jak tak na to koukam, meni se nam to v boj o preziti. Asi si koupim 24dB antenu a hodim ji na komin - jinak asi nemam sanci ;-). Plechovka staci, ale jen do te doby, nez nekdo jiny zacne smazit, nejlepe lokalne s nekym druhym. Ostatne uz mam signal zase uplne na houby, vetsinu casu, protoze v okoli neco zacalo silne rusit. Nevim, jestli to ma neco spolecneho s Vaskem, nebo co, podle mne by tyhle veci snad nemely kolidovat, kdyz je to jednou "infrastructure" a diriguje to AP. Ale mozna se pletu.

Jo, a pak jeste po pulnoci spadlo nase AP uplne, nebo co. Na to bych uplne zapomnel.

Connected forum je opravdu zoufale. Bud nejde neco cestou, nebo se nechytame, protoze jeden z nas pretizi sit, nebo to AP uplne spadne (nastesti se nestalo jeste mockrat). Kazdopadne ten pristup je dost nespolehlivy.

Wanthalf

Old Post 17.03.2003 v 16:48
wanthalf je offline   Click Here to See the Profile for wanthalf   Find more posts by wanthalf   Click here to Send wanthalf a Private Message     Visit wanthalf's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Ad 802.11g Příspěvek č. 424 

Old Post 17.03.2003 v 17:03
kodan
Newbie

Re: spojení s AP Příspěvek č. 425 

Opravuji: už to začíná být celkem problém.
Pokud si odmyslíte spojení na Dvorce a dál k Deu, případně celkem velké problémy s routováním dál na Jarov (objevují se dost často - buď s tím nikdo nic zatím nedělá - namá čas nebo je to momentálně nedoladěné - a to, že tomu někdo nerozumí nechci ani pomyslet, tak to snad není) tak poslední co zbývá je naše vlastní AP a to by chtělo společnou silou vyřešit.
Asi by bylo vhodné se na nějaký den domluvit a věnovat ho testování - jen domluvit způsob a postup.
Do budoucna by nás to mohlo pěkně vypéct. Raději to řešit nyní než potom za většího provozu. Těch nespokojených lidí by potom bylo více.

Chtělo by to pro začátek psát na jedno místo kdo co dělá a co mu nejde. alespoň s jednodením zpožděním. a každý den se nad tím zamyslet. Následně provést to jednodení jasně definované testování - za účelem dohledání se původu problému - mů.

Naposledy upravil kodan 17.03.2003 v 17:28

Old Post 17.03.2003 v 17:24
kodan je offline   Click Here to See the Profile for kodan   Find more posts by kodan   Click here to Send kodan a Private Message   Click Here to Email kodan     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kodan
Newbie

Re: Re: spojení s AP Příspěvek č. 426 

Old Post 17.03.2003 v 18:22
wanthalf
Member

Re: Re: spojení s AP Příspěvek č. 427 

Old Post 18.03.2003 v 00:50
Stay d
Mafián
zastupce cloudu 10.40

Team Member: MOD

User is Mapper

Re: Re: Re: spojení s AP Příspěvek č. 428 

Naposledy upravil Stay d 18.03.2003 v 10:58

Old Post 18.03.2003 v 01:25
Stay d je offline   Click Here to See the Profile for Stay d   Find more posts by Stay d   Click here to Send Stay d a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
luha
Newbie

Příspěvek č. 429 

Ahoj

StayD nejprve ulpoadoval na me ftp velky file za tyden ho zase dl, jednou to jelo 50k jednou az 100k ale pri prenosu to vetsinou nepadlo. Myslim si ze ty vypadky AP nemaji s tahanim po ftp moc spolecneho ale nevim....

Ludek

Old Post 18.03.2003 v 07:07
luha je offline   Click Here to See the Profile for luha   Find more posts by luha   Click here to Send luha a Private Message   Click Here to Email luha     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sykes
Newbie

Příspěvek č. 430 

kdyz jsem planoval nejaky site tak jsem taky narazil (bohuzel jen na teoreticky) na problem: je mozne nejak rozdelovat pasmo a vyhrazovat kazdemu podil z linky??
Prece neni mozny aby vam nejakej FTPista zahltil AP :(
To nejde udelat tak, ze se pasmo rozdeli na pocet prave aktivnich clenu a kazdy bude mit svou cast?? +- pozdeji si k tomu napsat skript ktery "pozna" miru zatizeni a bude s tim dynamicky hejbat (ICQovistovi severe a FTPkari prida..)???

..pze pokud to nejde, pak to cely neteni trochu ztraci smysl, ze? Pokud tedy netvorite navzajem ohleduplnou uzavrenou skupinu, coz se zatim nezda, ze :(

Old Post 18.03.2003 v 10:26
Sykes je offline   Click Here to See the Profile for Sykes   Find more posts by Sykes   Click here to Send Sykes a Private Message   Click Here to Email Sykes   Visit Sykes's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cupy
Newbie

Příspěvek č. 431 

Naposledy upravil cupy 19.03.2003 v 12:59

Old Post 18.03.2003 v 10:42
cupy je offline   Click Here to See the Profile for cupy   Find more posts by cupy   Click here to Send cupy a Private Message   Click Here to Email cupy     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Příspěvek č. 432 

Old Post 18.03.2003 v 12:16
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:20.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 21222324252627282930313233 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás