Ahoj
Prispevek neni problem. Mensi problem je s pujceni wifi na zmereni signalu. Nenasel by se mezi vami dobrovolnik ktery by ke me zaskocil a zkusil u me jeho?
Jo jinak bydlim Ke Kamince 1290 co je ten vchod vedle kadernictvi teda jestli jeste funguje a je to 3 patro. Koukal jsem na ty fotky od anteny a myslim ze je videt okno na mnou
Dnes se kona setkani CZFree.Net priznivcu na Zbraslavi, sraz je v 18:30 Klokanka (Paskova ulice, hospoda se stany) , pokud by prselo, tamtez, schovame se pod stan a presuneme kam bude libo.
Prijdte v co nejhojnejsim poctu, vitame i vlastniky potencionalnich node v okoli Zbraslavi, muzeme podiskutovat o moznem propojeni (Bane, Kosor, Radotin, Lahovice, P4-Komorany, Modrany, Hodkovicky,...)
Zdar lidi,
Bavil jsem se s kamaradem na Banich s moznosti umisteni anteny. Nerekl ani ne ale ani ano. Jeden z problemu je ze bude predelavat elektriku a je dost mozny ze bude treba i 14 dni bez proudu a to jeste nevi kdy takze je mozny ze uz bysme byli zvykli na inet a ted by to na 14 dni kleklo. No zkusim s nim jeste o tom podebatovat. Mozna byste mohl jit nekdo se mnou a rict mu neco technicky o tom. Ja jsem mu to sice vylicil ale nebyl jsem mu schopen rict jak velkou antenu treba bude mit na strese atd.
Zatim, Cau Topon
hosi pozor, ta redukce na pci-pcmcia vyzaduje jakousi pci revision 2, takze to nemusi chodit na vsech sunkach.
u cloveka s nickem ps.business jsme kupovali srot IBM p-133 na router (za 1500) a k nasemu prekvapeni melo USB port.
deu tvrdil, ze linkysys wifi USB chodi i s linuxem, tak to zvazte tak komplexne ;o) navic USB sbernice muze byt dlouha min. 5M (odhady se ruzni od 5 po 20M, asi to budu muset sam nejak otestovat), coz dodava dalsi flexibilitu (comp nemusi byt na pude atd.)
ostrovu zbraslavi zdar
mitch
Tak jsem zase nestihl sraz :-( Dnes uz snad konecne zmerim silu signalu na dolni Zbraslavi (jestli bude co merit) a dam vedet. Minule to ztroskotalo na chybejicim konektoru mezi antenou a pcmcia kartou a take nekolika metrum vody v dome rodicu :-((
ahoj lidi.
Tak jsem vcera v noci nameril na strese domu E.Premyslovny 434 cca 50% signalu. Myslim,ze to neni vubec spatny na to ze na AP primo nevidim a antenu jsem drzel jen v ruce.
Poradi mi nekdo co dal? Komu zaplatit prispevek, kde sehnat potrebny hw.?Nebo kdy bude dalsi sraz?
A.
Kouknu dnes kam vidím a pošlu foto, zatím odkaz na mapu zde:
<a href="http://www.mapy.cz/mapy3.fcgi?IDA=Ph0&POS=im_-4530_9573&RPOS=&R=1120x700&ZL=7&LDF=&AOB=&PNT=-4071_11760&ICO=&Sval=&Styp=ulice&Sfrom=0&Sshow=&Scur=&Ulb=mo%BEn%FD%20bod%20p%F8ipojen%ED"
>Najdete nás zde</a>
Jen v rychlosti shrnuji mne známý aktuální stav:
1. hw pro ap v modřanech(karta, kabely,...)- pořízen, už se instaluje
2. ap v modranech (node: Spec ), Kneza na tom dělá, varianta snů je dnes
večer, realisticky dle možností. Antena je na střeše, kabely protaženy,
instaluje se linux na 3. comp, dva předchozí vzdorovali. Velká pochvala
Knezovi, dělá na tom už 2 den jako šroub(nákupy, cesty po Praze,...)
3. Klientké karty jsou u Dea, co vím tak se pro ně Honza snad má dnes
stavit.
4. Až budete mít karty, nahlašte MACy.
5. Mrkněte se na monitor-mapu (transgas zelený, první kruhové spojení, atd.
6. Asi bychom měli dát zase v neděli krátký sraz(nebo už to půjde online ?).
chris