Konecne jeden konstruktivni post, tady neslo o hadani, mne jen trochu stve, ze se neco zatracuje aniz by to nekdo poradne prozkoumal a zjistil jaky jsou skutecny moznosti. On bohuzel kolem windows plati jedna vec, vetsina lidi si mysli, ze windows mnoho veci vubec neumi a ony je umi, ale vyzaduje to stejne jako asi linux zkusenosti a trochu jiny pristup. Pokusim se ten router sestavit a ac si nejsem jeste samozrejme jisty nakolik to bude fcni, budu se to snazi tvyzkouset a urcite sem postnu vysledek sveho snazeni, at uz bude negativni nebo pozitivni (muzu se taky klidne plest, ... )
Zastvavam podobny nazor, je dost veci ktery windows skutecne neumi, ale take dost veci ktery umeji. Vzpominam na hadku s kolegou, ktery rikal ze W2K server nemuze umet NAT, no byl to linuxar, W2K videl jen z rychliku, tak jsem mu to odpustil... Je otazka jak kvalitne ten NAT bezel, na takove ze nam to stacilo...
Jinak spousta veci ve win nejde udelat, ale od toho jsou dalsi aplikace, nektere zdarma, nektere ne..
Dokaze me nastvat linuxar, kterej tvrdi ze to na win nejde, at rekne ze treba jde ale s problemama (Tedy konstatuje pravdu), nebo ze to jde v pohode, ale ne ze nejakej ..... kterymu nekdo ukazal linux, nastavil apod se zacne cpat do win, ze sou naprd. Panove i na Win se da udelat mnoho.
Rejpnu si> Server ma uptime 14 dni (predtim se tam daval disk), coz se mi ani nahodou na linuxu s hostap nepodarilo. Vecne padal pri uploadovani na ftp po lokalni 100mbit ethernetu. Procetl jsem tehda vsehcny mozne prispevky zde, aplikoval co se dalo a padalo to porad. (HW Conf : Duron 1200, Soltek DR7V2, 256Mb, 120Gb)
Jiste se zde strhne silena vrava ohledne Win vs Lin, to bych nerad, staci mi panove ze uznate ze je mozno bezet na windows, kdyz mi ten linux holt pada. (Investoval jsem do toho KAZDE ODPOLEDNE (kome vikendu) od prosince do ledna (CCA 6 tydnu), na vic uz opravdu nemam cas)
Debata na tohle tema se uz tahla v threadu windows a tenhle prispevek pari tam, jenom mi to nejkou chybou mysto postu udelalo novy thread pokud te tohle tema zajima, tak si ten thread precti. Flamewar doufam uz skoncil, a je zbytecne se k tomu vracet. Na druhe strane mne tesi ze alespon nekdo v czfree neco o win skutecne vi.
Myslim si totez, kazdy ma svoje klady, a jako ja uznam ze nekdo neco udela na lin, on necht uzna ze tohle pujde i na win.. (Treba pomoci aplikace treti strany, ono co na linuxu je primo v systemu a co ne se velmi tezko zjistuje :-) (Vtip)
Ja si treba nemuzu vynachvalit TTC, umi co potrebuju, admin vypada tak, ze si NAKRESLIS routovani jako ve visiu, das run a ono to jede. Vse se nastavuje v prehlednejch oknech. (Opravdu nejsem jenom klikac, ale dobra app ktera takto nastavit jde je u me dobra app)
HW Problem to zrejme nebude, zkouseli jsme ruzny karty vse mozne, jakmile na linuxu modprobnu hostap tak to do trech hodin slitne (server mam na pude a kdo tam ma porad behat, stavet zebrik apod), na win se mi to nestava.
My tady na firmě máme proxynu na Win98SE a LanSuite602 a taky to šlape bez problémů. Jediné restarty které se dějí, jsou kvůli update AVG. Je to jedno zvěrstvo větší, než druhé, ale zatím za 3 roky jediný problém, je se switchem 3COM, který se tak jednou měsíčně musí vytáhnout z elektriky a znovu zapojit.:o)
Ja mam site pul na pul.... neco na Linuxu, neco na W2K Server, dokonce tady mam jeden UNIX na mym detatku (SUN Microsystems)... Jsem spokojenej se vsema systemama, na Linuxu pouzivam vsechno mozny podle potreby, na woknech pouzivam TTC (Total Traffic Control).... Nevim, proc by Windows nemohly neco zvladat??? Problem je ve stabilite, ale to uz si musi kazdej pohlidat sam.....