Zdravim lidicky,
jde pri stavbe Ronji nejak testovat samostatne casti. Jde mi o to, ze porad nam jeste schazi vysilaci a prijimaci dioda a ten Fet tranzistor v prijimaci, tak nez je nekde koupim, jestli muzu zatim postavit a odzkouset treba to AUI rozhrani.
Taky bych se rad zeptal na nejake primerene ekvivalenty misto BPW43 (prijimaci), HPWT-???? (vysilaci dioda) a ten BF907 (BF988), pripadne kde se daji sehnat. Take by mi pomohl nejaky kontakt, kde se daji sehnat patricne cocky atd. Nechce se mi moc obihat bazary a shanet rozbite projektory :-)
predem diky za jakoukoli radu.
Plosnaky nemam, ale kdyby se nejake nasly urcite bych taky rad zkusil jednu postavit na plosnacich. Zatim premyslim, ze mi asi nezbyde nez se pustit do vrabciho hnizda :-)
Jo lidi mam taky jeste jeden dotaz. Asi nejspis na Clocka. Ta krabicka musi byt plechova, nebo ji muzu treba spajet z cuprextitu (nebo neceho podobneho z ceho se delaji plosnaky). Jde mi o to, ze jsem se koukal po plechovych krabickach hotovych a neni to zadna slava a co se tyce toho, ze bych si ji vyrobil, tak ac vyucen ve skodovce, rad se ohybani plechu vyhnu :-)
no nasel jsem utlum londynske mlhy: 300dB/km fakt dobry co? ale my tady mame stesti ze tu nejni blizko more takze vlhky neproniknutelny mlhy tu moc casto nejsou. Na tenhle utlum je jakakoliv frekvence na prd, protoze ty kapicky jsou ruzne veliky.
Zdravim vsetkych ucastnikov fora.
Vazne sa mi ronja paci, je to uzasne. Mam ale na clocka otazku. Chceli by sme sa u nas zosietovat, ale ak som dobre pochopil ronja je vhodna na spojenie 2 bodov? A ak mam sietovku s konektorom RJ-45 ako by sa to dalo realizovat, totiz neviem ake su parametre signalu vychadzajuceho z takehoto konektoru. Dalsia vec: ak by sa to dalo realizovat pomocou RJ-45, tak ci by sa nedalo opticky pospajat niekolko bodov v blizkosti jedneho centralneho kde by bol umiestneny hub? Este k tomu konektoru RJ-45: nedal by sa signal z neho len jednoducho zosilnit a vpustit to do tej ledky bez modulacie?
S pozdravom krizan
Jestli můžu doporučit laserový ukazovátko, tak firma GES prodává ukazovátko se štelovatelnou čočkou a naprosto obnaženou elektronikou. Takže implantovat do elektroniky jeden odpor, tlumivku a kondenzátor neni problém a seštelovat divergenci na minimum taky neni problém. A co je hlavní je to, že ten regulátor pro laserovku je nastavenej na 3mW. Takže neni potřeba to nastavovat.
Clocku, mam dotaz neskoušel jsi co se bude dít, když do AUI interface přijdou ze sí?ovky link integrity pulzy ?
Tj 100ns pulz a 16ms mezera.
Jak se bude chovat ten obvod co tam detekuje začátek paketu (a podle toho posílá buď 1MHz nebo paket) ?
To jediný mi totiž vrtá hlavou. A nemam čas to teď stavět a testovat. TP interface jsem namaloval a navrhnul jsem i plošňáky, teď je to na firmně co jsem jim ty plošňáky poslal aby je udělali. Snad mně nezklamou.
Pak to skusim otestovat a určitě dám vědět.