Mluvil jsem s Shakem, na routerech by mělo jet SNMP, takže půjdou získat minimálně informace ze SNMP protokolu - budou dostupné pravděpodobně na nějakém vnitřním webu nebo tak něco. Přesně nevím, co všechno se dá z SNMP vytáhnout, ale myslím, že toho je poměrně dost.
Dobré by bylo vidět procentuální zatížení linky, datový tok a nebo třeba procentuální zátěž CPU routeru
Částečně asi bude záležet na správci routeru,co ostatním bude chtít zpřístupnit
Co se týče přípojných bodů, neplánuje se přípojný bod i na budově VŠB na Slezské Ostravě ? Mám přes větší vzdálenost (cca. 9 km), přímý výhled na ně (trasa po celou dobu prakticky kopíruje Ostravici a Frýdeckou ulici). Pokud bych zřídil tento spoj, byla by to další trasa do optiky VŠB využitelná pro propojení Hrabůvky (můj uzel zřizuji v Hrabové, výborný výhled na Hrabůvku, Vratimov, Řepiště a podle posledních výpočtů schůdný výhled i na plánovaný bod v Paskově) a tím by se zvýšila odolnost proti výpadkům na routrech na vstupních bodech.
Lidicky, myslim ze s optikou VSB nebude az tak problem :-) Vcera jsem mluvil s jednim ze svych blizkych pratel a myslim ze pan rektor je tomuto velmi priznive naklonen :-)))
to Zrout: Tvoji správou jsem velice potěšen, ta optika pro nás může být dost důležitá, resp. nebudeme muset řešit problém s páteři - jako v Praze, kde musí nasazovat Ronje - myslím že pokud budeme mít v OV na té potice 3-4 připojné body - a ještě je to pěkně rozeseto, tak nebude ještě dlouho s páteří problém
Jo a taky:
Doslechl jsem se, ze ty wi-fi karty padaji, udajne pry co 5 az 10 minut a ze je to sice ovladaci osetrene a ty tam do nich znova naserou potrebne informace... Rikal mi to muj spoluzak, co tu sit rozjizdi v Hradci