berk: tak mam smutnou zpravu.. prima viditelnost urcite neni :( a neprima - to je dost husta otazka.. nafotil sem to (i kdyz smerem k tobe vidim jen cimicak, cimicak a zase jenom cimicak (a byl sem na krabici od vytahu) :(
pepus: kdyz sem to cetl, tak sem nazev ty hospody vedel, ted si proste nevzpomenu - pivo tam maj neco okolo 17 kc a neni zas tak spatny .... takze i kdyz vlastne nemam co dokola rici, tak klidne prijdu..
Jak tak koukam, tak zatim je na ten sraz trochu malo lidi... Takze budto pristi tejden (ale to zase ja nemuzu), nebo bych to posunul az nekam na zari, az se vsichni vratime z letnich radovanek.
Ahoj,
no pokud nemame sanci se sejit vsichni driv, tak zacatek zari - treba streda 4.9? Na prvnim setkani by nas melo asi byt co nejvic, ale jinak bychom v zacatcich mohli zavest neco jako First Wednesday (nebo Last Wednesday?) nebo tak...:-) a schazet se urcity den v mesici - proste kdo muze ten prijde...a ostatnim se da vedet jestli se neco pripravilo, dohodlo nebo ne
Primlouvam se za to, abychom se na presnem datu prvniho setkani dohodli uz ted - a pak se ho vsichni snazili respektovat - jinak se nedohodnem a nesejdeme nikdy.
Jo a myslim, ze bych do zari mohla sehnat nejake starsi pocitace (486 a pentia 90 a 100), ale nic neslibuju...
Dobře souhlasim s termínem 4.9, s tím že další setkání domluvíme na místě, protože v tuhle chvíli nevim které dny v týdnu budou přicházet v úvahu :-)
re eja:
podle mého názoru dříve nebo později tuhle otázku budeme taky řešit, protože to rádiový spojení nemá takovou kapacitu aby se přes něj připojovala půlka Prahy do dvou nebo tří bodů. Ale v teď to podle mně není aktuální problém.
Tohle je zprava,kterou jsem omylem soupnul do sekce Bohnice.
Diky Simimu za info.....
---------------------------------------------------------------------
Ahojky Lidicky,
Bydlim v Kobylisich, Kankovskeho 1236 (cca prostredek baraku),7 patro. Mam moznost pristupu na strechu, mel jsem od druzstva povoleni instalovat CB antenu.Mohu se propujcit k vytvoreni pripojneho bodu ktery by pokryval vetsi cast vilove ctvrti Kobylis (mezi panelakem a hristem TJ Admira - bohuzel mi stini panelak na Siskove) a na druhou stranu cast sidliste Dablice. Ze strechy je taktez videt cast Vinohrad a Zizkova - zkusim si pujcit digifotak a nafotit to.
Pokud by moje umisteni bylo zadouci pro rozvoj naseho bohulibeho zameru, jsem pripraven udelat vse.
Bohuzel se prilis neorientuju v potrebnych technologiich (tedy tech bezdratovych a linuxovych,co se tyka HW PC a Widli, tak umim) a tak bych potreboval odbornou pomoc.
Jsem ochoten i schopen poplatit pripadne naklady, ovsem zalezi kolik by to delalo.
Schmouddle
-----------------------------------------------------------------------
Dalsim zkoumanim jsem zjistil ze bych mohl mit k dispozici jednoho celerona 460 pro server.
Na fotkach od Berka je dokonce videt i moje okna.
Ahoj,
bydlim u Dablickeho hrbitova v Ucitelske ulici. Na strese neseho domku je asitak ctyrmetrovy stozar, ze ktereho by pri trose stesti bylo videt na uzel LITIN. Jinak vidim v pohode vsechny strechy severne polozenych panelaku mezi tramvajovou konecnou v Dablicich a Famfulikovou ulici( v tom nejhorsim pripade az do nize zhruba ctvrteho patra odshora). Rad bych sel na vase setkani na zacatku zari, abych videl, jestli mam nejakou nadeji na pripojeni.
ok tak sem na to cumel a komin sice videt je, ale moje strecha videt neni. Ale myslim ze kdyz by ses dostal este o metrik vejs, tak bys uz videl aspon za ten dum co mas pred sebou a potom by se to mohlo strelit nakym odrazem, je to asi 260 metru neni moc. Tak az si koupis antenu tak muzem zkusit naky mereni, ja mam kompletni sestavu (jenom nemam zatim na strese tyc na uchyceni).
Jinak dal pracuju na spojeni s kamosem na sidlisti Stirka a kamosem z Proseka. Odtamtud se urcite dostaneme zase dal...