Zdravím, s těma Škvrňanama jsem to myslel tak, že je to relativně odlehlá lokalita, tj. neni to někde 1km od centra, kde bych předpokládal, že se vybuduje asi nějakej centrální AP, kam by se sbíhali ze všech hlavních směrů další linky....
I když jak si tak zpaměti vybavuju Plzeň, vhodným místem by klidně mohla být třeba i Vinice...
No Olda slíbil, že až se vráti, tak sraz zorganizuje, zase nás není tolik, myslim, že ten týden se to dá ještě vydržet.
Tvoje místo je vynikající, určitě by s tebe mohl být do budoucna vynikající AP pro Slovany.....zjisti jak to máš s přístupem na střechu a pokud by si mohl, vyfo? pár snímku kam vidíš (pokud by si potřebovál digitál, můžem se domluvit a vyfotíme to společně).
Takže snad se příští týden všichni sejdeme a pohnem se zase trochu dál....
Standardní konfigurace, doporučené výrobcem při respektování limitu vyzářeného výkonu 100 mW dle GL 12/R/2000 ČTÚ, umožňují dosáhnout následujících vzdáleností pro jednotlivé modulační rychlosti:
Spojení bod-bod: konfigurace 2x Fixed Turbo 11 Mb karta, pigtail, bleskojistka, 15 m nízkovyzařující kabel, 14 dBi Yagi anténa, 15 dB odstup signál/šum, přímá viditelnost.
1 Mbit 2 Mbit 5,5 Mbit 11 Mbit
6,4 km 4,8 km 3,4 km 2,1 km
Point to Multipoint
Centrální bod: Standardní ORiNOCO karta, pigtail, bleskojistka, 15 m nízkovyzařující kabel,7dBi všesměrová anténa
Vzdálený bod: Fixed Turbo 11 Mb karta, pigtail, bleskojistka, 15 m nízkovyzařující kabel, 14 dBi Yagi anténa, 15 dB odstup signál/šum, přímá viditelnost. Tato teoretická vzdálenost může být snížena vlivem:
1 Mbit 2 Mbit 5,5 Mbit 11 Mbit
3,7 km 2,6 km 1,9 km 1,2 km
- útlumu anténního kabelu
- narušením 1. Fresnelovy zóny pro šíření signálu
- zvýšenou úrovní rušivého pozadí (šumu)
zdravím,
časově jsem na tom následovně:
7/8 v 19:00 - ideální , 8/8 v 19:00- hodně špatný, i tak přijdu cca na hodinu,
9/8 19:00 - přijatejný, opět jen hodinu.
pac cas leti a je treba vytlacit nejistotu, vyhlasuju sraz na stredu 7.8. od 18:00 v hospudce "U Sazskeho mostu". Kde je hospudka vi asi jenom Porky, dneska jsem se v tech koncinach toulal a nenasel jsem ji. Zkusim zitra jeste dalsi informacni zdroje a pripadne ji zamluvit, pokud ma na ni nekdo spojeni, necht ji
zamluvi a toto oznami do konference na pandore.
Nemuze nekdo vzit notase, aby jsme pripadne do neho neco natukali?
Tak zitra navidenou ... osobne jsem zvedav na nas nadsence v realu.
Olda
P.S. Bude to legrace, pokud takova hospoda neexistuje a Porky si z nas jenom vystrelil