Takže pokud jde o Lux, snad bych mohl helfnout. Jsem sice momentálně sfinsky vytíženej f práci, ale jelikož mě komerce od rána do wečera docela prudí, můžu třeba dělat free-cokoli od wečera do rána ne?
Pokud jde o Debian, KrasnyjKolobok, Mindrák a jiný klikací winstribuce (sorry), nemůžu sloužit. Maximálně tak ještě něco ohledně RH, ale nijak zwláš? bych se do toho nehrnul. S těmahle příšernostma jsem skoncoval po několikaletém boji a pokorně se vrátil ke Slackwaru. Speciální věci kompiluju rovnou (na bázi Gentoo nebo LFS). Případně mám ve zvyku vzít jako základ holou instalaci nějakýho distra a dodělat to na míru.
Z firewallů dělám nejčastěji IPCop/Smoothwall (kernel 2.2), popř. ClarkConnect (kernel 2.4).
Momentálně sice nijak žhavě neplánuju namontovat doma bezdrát (mám drát ), ale můžu aspoň helfnout jako techsupport. A do budoucna se uvidí.....
TomCat
(kerej lump si registroval můj dlouholetej nick? že by já sám a zasklerózil to??? )
No parada....ja tomu nehovim...nemam na to hlavu, ale jak se to udela jednou pak uz to bude s malymi odchylkami dost podobne ne??a web server, dns server, p2p hub...se udela na jednom lepsim stroji jen jednou pro celou sit ne??
proc vymyslet nejakou distribuci? neni lepsi nainstalovat jeden router z normalni distribuce kde bude cela podpora wifi, firew atd. orezat jadro o multimedialni moduly a ostatni ptakoviny, ledasco prednastavit a aplikacne orezat na rekneme 150 - 300MB a cele to pak zabalit jako image a vypalit na cedlo? Jeden takovy image tu bych mel na RH7.1 i s bandwitchama.....
Zadnou distribuci vymyslet nebudeme. Jako zaklad pouzijeme debian woody r1.
Prvni verzi bych mel mit nekdy koncem pristiho tydne. Uz mam AP nainstalovane, ale jeste je treba vyladit spoustu veci jako jsou patche do jadra apod.
Jinak planuju, ze zaklad systemu bude do 32M, aby se vlezl na 32M compact flashku. Mam predstavu, ze na compact flash bude zakladni system vcetne vsech potrebnych knihoven a take tam bude ulozena funkcni konfigurace bodu. Zbytek systemu pak bude ulozeny na jakemkoli jinem zarizeni, treba na pevnem disku apod. Ten bude take obsahovat aktualni konfigurace. V momente kdy by doslo k restartu jinym nez standartnim zpusobem vyvolanym spravcem by nabehla konfigurace z CF karty. Tim by mela byt zajistena jista odolnost proti dlouhodobym vypadkum. Proste by mel stacit reset a system by mel najet do pouzitelneho stavu.
Jo mimochodem uz si pingam, i kdyz zatim jen na vzdalenost 30cm :-)
hmmm...to je dobre, ze sis vybral takovou kartu....me by pak zajimaly zkusenosti, co jsem cetl, tak v linuxu ma max. podporu a je postavena na chipsetu prism 2.5, u kteho se da regulovat vystupni vykon TX, coz je jedna z podstatnych veci.....jinak pokud mohu prispet svou zkusenosti, tak bych se radeji vyhybal kartam PCMCIA Orinocco resp. dnesni AVAYA a jejich redukcim na PCI a ISA.
Podle poslednich informaci mam, ze se k PCMCIA prestanou vyrabet redukce. A budou uz primo na PCI.....nicmene pokud uz budete AVAYE pouzivat, provozujte je (paradoxne) radsi na ISA redukcich.
Samozrejme se bavim o problemech pod Linuxem, jak je na tom ve widlach uz nevim.
Ty drivery hostap_pci, ktery se pro XI-626 momentalne pouzivaj jsou silne divne.. Musi na to byt nejake patche apod. Testuju jestli by slo pouzit linux-wlan drivery. Ty jsou totiz naprogramovany uz od pohledu lepe..
Je pravda, že nainstalovat WiFi karty (pokud se daří) není žádý velký problém, ale musí se fakt dařit!
Já vidím jejvětší problém v dynamickém routování - tedy ZEBRA. Má s tím tady někdo nějaké zkušenosti? - ze začátku bychom klidně mohli routovat ručně a pevně, ale časem určitě dymanicky. Možná nebude takový problkém si "pozvat" nějakéto pražského odborníka
To jsem nemyslel. Dynamicke routovani rozjedem hned na zacatku. Ono totiz neni problem rozjet OSPF, ale spis je problem naladit ho tak, aby jelo idealne. Napriklad by bylo rozumne vypracovat nejaky algoritmus na to jak dynamicky ohodnocovat wi-fi spoj, protoze diky zaruseni neni bandwidth wi-fi spoje konstantni. Takze to bude chtit merit kvalitu linky a podle toho menit ohodnoceni.