mam "mensi" problem s jehoz resenim si nevim rady. Nechal jsem za firemni penize zakoupit zelezo pro bezdratove pripojeni. Vzdalenost je cca 250m s primou viditelnosti. Na jeden strane je AP Micronet SP918 a na druhe je karta SP906B ke ktere je pripojena antena SP920DA (8dBi Directional Antenna) pres kabely C920B-1 (1m) (0.6 dB) a C920D-5 (5m) (2 dB) vse znacky Micronet. Na stole vsechno fungovalo k me spokojenosti, nicmene po instalaci na miste zacaly problemy.
Podle utilitky ke karte je kvalita linky nekde mezi 60-90% a sila signalu kolisa mezi 90-100%. V pravidelnych intervalech od 5 sec. do 60 sec. dochazi k vypadku pripojeni. Casy vypadky jsou od 1 sec. do 5ti sec.
Vymenili jsme AP za stejny kus a vysledek je stejny. Kdyz jsem pouzil AP Proxim Harmony jsou vypadky kratsi a mene caste, ale porad spojeni vypadava.
Nebyl by nekdo te lasky a dobroty a nemohl me nasmerovat nejakou radou, ktera by pomohla vyresit muj problem. Diky.
Podobnou informaci jsem pred chvili obdrzel i z jineho kanalu. Jako reseni bylo doporuceno pouzit vysoce smerovou antenu.
No nic, zarizeni se vrati, zaplati se storno poplatek a ja budu s napetim ocekavat vysi premii.
V kazdem pripade diky za informace.
Může se breezenetí rušení projevovat i tak, že se signál na chvíli úplně ztratí, padne spojení a pak se zase vrátí do původního stavu ? Perioda je řádově minuta. Ten signál padá i lidem co jsou od AP pár desítek metrů a jinak mají signál jako kráva.
Abych se mohl domluvit, potřebuju vědět odkud to vysílá. Objevilo se to před tejdnem a je to naprostá krize. cca 15 lidí je teď skoro odříznutých. Inkriminovaný NODEe, kterého se to týká běží už cca půl roku a je zcela s velkou rezervou v limitech.