Navrhoval bych zacit rozlisovat, zda se jedna o NODE, tedy uzel na ktery se lze pripojit, nebo POINT - koncovy bod, ktery (zatim) neposkytuje dalsi konektivitu. V pripade NODE jeste uvest parametry pro pripojeni.
Myslim, ze by bylo vhodne jiz od zacatku uvazovat o tomto rozdeleni, aby bylo hned patrne, kde se lze pripojit a kde ne.
Z tohoto pohledu jsou v tuto chvili node pouze DEU a STB,
narozdil od pointu BAKULAK, ktery jak jsem pochopil dalsi konektivitu zatim neposkytuje. Jaky je stav u K2 ?
minos: presne, taky me to napadlo.. navrhuju mezikuzi, ktery tam uz je, jako znacku pro normalni point (teda SA) a hvezdici nebo slunicko vetsiho rozmeru jako znaceni node (tedy AP). A kazda tato cast by mela jinej stav.. viz ty barvicky.. takze treba uz fungovani SA a testovani AP na jednom bode by se dalo oznacit.. Mozna u toho AP by se ta ruzice, hvezdice nebo co menila podle podpory toho co poskytuje.. i kdyz to je dost na 2 veci, pac clovek co si to prohlizi poprvi, nevi co co znamena a stejne si podporovane technologie bodu musi nekde precist... a kdo je znalec tak uz vi co kde je..
stb: jeste je celkem dulezity, jak se k tomu vyjadri NetDave.. Jest-li chce celou CR atd..
Jo jasne, to hodlam dodrzet a barvy ok - tedy jak jinak
Jenom bych to cele nak pocestil ne treba "link_up" ale treba "v provozu" - teda moje preklady sou vzdy dost tezkopadne, takze by bylo cool, kdyby mi nekdo pomohl
K2 jede jako AP, ale nemam link na smichov (cekam na lepsi antenu a stejne ji asi ve finale namirim na TG - deu tam buduje taky spoj, takze se to pekne propoji . V nedeli by mel naskocit spoj K2 <--> C-3PO a bohuzel se rusi funkcni spoj a pripojeny bod R2-D2.
Kdo mate prava v monitoru - tak to tam namalujte
JaK: Ortofotomapa se aktualizuje kazdej rok.. vzdy pul prahy.. tento rok je myslim na porade sever stari dat muzeme jen odhadovat.. ponevadz verzi je celkem dost
Jest-li muzu poprosit, vsechny podnety, typu presunu bodu, navrhu na zmenu mapy atd jenom sem do fora celkem to pak usetri praci atd..
Jinak osobne uz budu vyrizovat asi jen monitor, pac sme se s NetDavem dohodli na spolupraci - uvidime takze to s vyvojem dalsich mich map nevypada moc ok
Droopi: Z nastalych udalosti vsak newim jak to pujde dopredu, pac ted uz vse nezalezi na me... ale moje snaha bude urcite
No ja bych mel takovou prosbu - kdokoliv delate mapu az to budete delat, tak nejak tam zadelat aby ty lidi, kteri mohou byt transportem pro optickou pater (a na to musi byt vlastniky sveho domu kvuli umisteni optickych pojitek na velke vzdalenosti na barak sroubama a taky kvuli pristupu k tomu) byli nejak zvyrazneni - toj., abych prvnim pohledem odlisil kdo chce/muze byt transport a kdo ne a navic tak, ze uvidim jako zvyraznene tyhle lidi a ne ze budou spis znevyrazneni a vyraznejsi budou SA (koncove body)... plz. To je kvuli tomu optickeho pojidlu co delame chceme si natrasovat nejakou cestu pro pater. A nechceme aby se pak tyhle pristroje dcavaly k nekomu kdo musi na cizi pozemek/barak/strechy, pac to muze vyzadovat taky docela obsluhu a pristup.....
jeste me napadlo, jestli by se casem nedalo udelat nejakej dotaz do databaze aby to vyhledalo body, ktery jsou od sebe treba od vzdalenosti 150 metru, nebo od 60 do 200 nebo tak - ja delam na optickym pojitku pro cleny ktery by melo byt velmi levny a jednoduchy tak by me zajimalo, o kolik lidi pripadne by se jednalo.....
Uz to tu mozna zaznelo, ale neslo by tu mapu trochu zvetsit? Mam 1024x768 a je hroozne malinka. Jinak je samozrejmne SUPER a obdivuju, ze to nekdo dokazal...
Uz nekdo kontaktoval Atlas/Geodezii s zadosti o povoleni k pouziti ortofotomapy? Jestli ne, neni to chyba? Kdyz si toho nekdo vsimne, nebude to pro CZFree dobra reklama :-(
Nazdar,
nesla by k vypisu vzdalenosti nodu pridat i informace o smeru-azimut?
Mam na mysli v seznamu napravo (nejblizsi nody), ktery se objevi v mape kdyz kliknu na nejaky node.
Pomohlo by to pri vyhledavani viditelnosti..
JS