OK, ok, ok... myslim si ze mama site je mooc uzitecna vec... myslim taky ze ale neni az tak podstatne fyzicke umisteni na mape, jako spise jeji "psychicke" rozlozeni.... proto jsem se rozhodl zahajit mapovani czfree a sve poznatky prezentovat.... ale jak, v cem to mam malovat, moje predstava je ze Tkined je na to to prave orechove... mate nekdo nejaky jiny napad, navrh, radu?
woody: nezveřejňovat, protože to nedělá nikdo jiný. prostě do toho jiným firmám nic není. tohle je vnitřní záležitost.
průměrně inteligentní člověk, který se chce připojit si na mapě najde AP, na které vidí a odměří. už jsem to tu psal.
jinak co se týká kapacity a rychlosti linek, tak je teoreticky maximální. z anděla jsem jednou tahal 220 kB/sec. a pak je tu ještě pár ronj. jedna k bakulákovi a další u clocka někdo v ďáblicích nebo kde.
Radsi ty redundatni spoje zacnete budovat, misto mluveni o nich. Jste omezeni vyhledem na nekolik malo moznosti, takze zkontaktujte kandidaty na redundatni spoj a s nima se dohodnete.
Jak moc bude premosteni vyhodne stejne z mapy nevyykoukate, na to musite alespon nekolik dni tu premostovanou trasu v ruzne doby peclive merit, jaky ma RTT, PacketLoss a propustnost.
Z cele debaty mam pocit, ze by nekdo chtel mit jen tak pro zabavu (pripadne utok na kriticke spoje) mapu topologie. K tomuto nehoraznemu pozadavku shromazduje vice mene nesmyslne argumenty.
Ctirade
Mam rad prirovnani, ale to Tvoje sice miri spravnym smerem, ale je "pritazene za vlasy". Snad se na mne nebudes zlobit, kdyz Ti doporucim vice premyslet, nez zacnes psat. Ber to jako radu (pravdepodobne) starsiho.