Na uvod bych chtel poznamenat, ze moje posty nejsou nejakym vyrazem lasky microsoftu nebo gatesovi, ale o tom, ze tu nekdo zacal s tim, ze nejde postavit router s windowsy. To musite uznat ze z principu jde.
To o cem tu pise ctirad jsou sice super technologie, ale meli bychom si uvedomit, ze pokud nechceme udelat z CZFree jenom komunitu zarytych odborniku, ale pokud ma czfree jako takove prosperovat a sirit se, tak musi byt nejakym zpusobem mozne zridit AP snazsi cestou nez aby se dotycny dlouhou dobu ucil linux potom si hodil tak semstr CISCO kurzu o routovani a pak je mohl udelat.
Nasazeni windowsu do routeru CZfree je jako masovejsi zalezitost samozrejme nepruchozi protoze ma-li byt sit udrzitelna, musi byt legalni i co se tyce softwaru.
Ale potom je jedinou moznosti pro "budovatele AP" zacatecniky - teda lidi jako ja, ktery maj treba nejaky zkusenosti se sitema a kompama (windows based) vytvorit nejakou ditribuci linuxu, kterou bude mozne snadno instalovat a konfigurovat, coz jsou dva zasadni parametry, ktere jsem jeste u zadneho linuxu nenasel.
Woody to ze mi to nekdo nakonfi je sice super ale pri jakymkoliv problemu na nej budu odkazanej, coz je dost hloupy a hlavne neseriozni vuci lidem co by byli k tomuhle AP pripojeny, ale pokud bys skutecne mel chut mi s tim pomoc, tak samozrejme jakoukloiv pomoc vitam
glorfindel_1
05.03.2003 v 14:22
gwartass
Senior Member
K tomu perdavani paketu mezi sitovkama ve win9x...
Prosimvas neoperujte tu s tim , ze chci neco takovyho delat, chtel jsem jenom rict ze to technicky jde. Ja sjutecne planuju delat APcko, ale bude to samozrejme na linuxu, protoze jsem proti tomu aby se takhle nasazoval warezovej software.
Taky bez urazky linuxovy how-to jsem samozrejme pri svych pokusech s linuxem cetl nebo se o to alespon snazil ,ale bohuzel mi vetsinou nepomohly a vzdycky jsem skoncil na problemu, ktery jsem nebyl schopny vyresit.:( Taky to muze byt moje chyba a delam jenom spatne neco co je jinak uplne trivialni, ale to co tu pisu vychazi jenom z osobni zkusenosti.