Lidi, mel bych jen takovej dotaz. V čem jsou pro Vás tak hrozný Windowsy? Já vím teď si řeknete " ááá další další milovník Gatse" ale to já nejsem . Já bych taky radši dělal v Lenuxu ale jsem hold takoví kopyto který pokud mu někdo přesně neukáže jak něco udělat tak to sám nesvede, a takovejch je nás bohužel víc. Jen bych chtěl vědět jestli ve Windows něco chybí co z nich dělá špatnej system pro správu sítě. Teď pro změnu začnete namítat že to furt padá a je to prostě na *****, ale pro začátečníky jsou Windows nejshudnější cesta do světa počítaču. Co je teda na Windows špatnýho na správu sítě pro začátečníky?
Nevim, kde jsi prisel na to, ze windows neumej routovat pakety mezi dvema sitovkama. To vis ze to umej jenom se staci podivatdo jakyhokoli manualu. V wXP je to dokonce zalezitost asi trech kliknuti mysi. Pokud chces vedet jak klidne ti to napisu. Jinak pod windowsy samozrejme existuj routovaci programy, ktery umit treba i NAT a jiny veci. Staci jenom hledat.
1. Myslim, ze ten XP ovej bridge ti zajisti v podstate totez co klasicky routovani.
2. U jinejch windwosu to opravdu jde pres registry ale myslim ze i jinak
3. Router nema na praci nic jinyho nez routovat trafik, takze vubec nevadi, ze winroute nejakou pamet sezere.
4. Linux je sice asi desna bomba system, ale spravuju windows based site uz poslednich 5 let a musim konstatovatm ze je to o moc snazsi a prijemnejsi. O to naucit se linux jsem se pokousel uz asi 5x, ale vzdycky jsem ztroskotal na tom, ze to vubec neni odladeny a ze spousta veci, ktery by mely fungovat nejdou, nebo se delaj strasne slozite, tak ze linux je sice hezka hracka, ale jinak jenom pro cloveka co s nim muze stravit desnyho casu. Ale kdyz z druhy strany vidim tu prevahu linuxu tady v CZFree a hlavne chybejici regulaci vykonu pod windows, tak to u mne skonci asi na necem velmi podobnym, ale asi to bude chtit neci pomoc :-(.
5. Co se tyka naroku na hardware, tak s tim samozrejme musim souhlasit.
1. Tady nikdo nemachruje, jenom chci poznamenat, ze vseobecne podcenovani a ocernovani windowsu je nesmysl, jde to!
2. Chapu ze to neni plnohodnotny routovani, ale funguje mi to.
3. Klik-klik finish, to sice neni, ono je totiz jedno jestli je to linux nebo windowsy, vsechno potrebuje praci a rozchazeni.
4. Stejne si ale myslim, ze to co jsi tu popsal se s windowsama udelat da. Pro mne to ma vyhodu v tom, ze linux neumi, a nemam vubec hodiny a hodiny casu se ho naucit a ver mi ze uz jsem to nekolikrat zkousel.