Komunikovat mezi sebou jen přes fórum, občas mailem a někdy izolovaně přes ICQ se mi zdá nedostatečné, proto navrhuji vytvořit ještě další komunikační kanál na principu CHATu - jsem pro jednu z těchto možností:
- IRC kanál (třeba #czfree.ostrava) na ircnetu
- webový chat přímo na portále
Chat na portále by asi nebyl takový problém, pro IRC bysme potřebovali nějakého BOTa - snad by se šlo dohodnout na VŠB, vím, že mají bota pro kanál #vsb.cz, takže by to nemuselo vadit.
Navrhněte vhodné řešení
IRC je pro skupinovou komunikaci fakt asi nejpohodlnejsi nastroj. Pokud nechces pouzivat IRC klienta, pouzij nejakou WWW IRC gateway, bude se ti to zdat jako jine chaty, ale ostatni s tebou muzou klidne mluvit dal z pohodli sveho IRC klienta ;-)
2jbohac: jeste jsem neprosel cely czfree.net, ale zatim jsem nabyl dojem, ze connected forum je uvnitr Prazske CZFree? pak zatim na nej nemame z Ostravy pristup. Ale diky za tip, casem si bude nutno zridit tunel - pokud bude ochota i z Prahy
Mám stažené java-appletové fórum - jeho výhodou je, že reaguje velice rychle - lze to přirovnat k IRC, pracuje na webu bez nunosti stahovat jakéhokoliv klienta (java klient automaticky spuštěný při vstupu na stránku), největší nevýhodou je, že na serveru pro něj musí běžet démon - budu s tím laborovat a pokud se mi to povede zprovoznit a domluvit spuštění démona na serveru, vidím to jako dobré řešení