Nazdar, tak jsem dostal povereni byt koordinatorem CZFree.NETu na stredni morave. Udeluji IP rozsahy pro stredni moravu. Konktretne pro olomouc jsem vyhradil pasmo 10.132.2.20 - 254.
Prvnich dvacet je defaultne rezervovano pro DNS, gatewaye apod... pasmo 10.132.1.x je pasmem pro smerove sppoje. Brzo napisu databazovy skript, kde si budete moci prohlednout jiz obsazene IP. Stranky budou pod heslem(stejne jako na mapu). Vice info na srazu. Hoj.
Psal jsem sem uz vcera - ale nic se zde neulozilo. Tak tedy jeste jednou:
Vcera jsem tady mel navstevu z bytaku. Musim zpracovat oficialni projekt a po vybudovani NODu jeste provest revize. Problemem zustava zpusob napajeni (bytak mi nechce povolit pripojeni na spolecnou elektriku - navrhoval jsem samozdrejme instalaci odpoctoveho elektromeru).
Nevite o nekom, kdo by mi mohl s tim projektem pomoct (oficialni i s razitkem), ale aby ze me nesedrel kuzi? ;-)
Zdar lidi,
kdyby jste nekdo chtel pomoc s linuxem tak dejte vedet. Jsem v tom celkem dobrej. Taky jsem se chtel zeptat na kolik vyjde jeden NOD.
Jinak zatim zdar
mam 2 routery propojene krizenym kabelem. cele je to zkonfigurovane OK precizne, ale nevim jak namountovat HDD druheho routeru na ten prvni. slo by to takhle:
moun xx.xx.xx.xx/:hda1 -o username=root password=
kde xx.xx.xx.xx je IP stroje
??? diky. co se tyka cen zavolej mi a domluvime se.
602783269
Tak, pres vikend jsem s brachou ve Zline dodelal bednu pro NOD, je velice bytelna, fotky budou pozdej - az si pucim fotak. (v pripade potreby jsem schopen udelat jeste jednu takovou). Ted ji mam u kamose, ktery mi na ni dava novy kabat (lakovani). Projekt by mohl byt hotovy ve ctvrtek - zde mam nejvetsi problem s tim, ze zatim nemam "Prohlaseni o shode" od bleskojistek. (Douby snad zapracuje)
Ziskal jsem dalsi slusnejsi PC pro nasi sit, muzu mit i dasi dva monitory (zatim jsem je nevidel). Ted mi volal bracha - bude i notebook pro testy v terenu.
Do stredy jsem pryc, jedu v soukrome zalezitosti do Tabora.
byl jsem ted delsi dobu mimo republiku a mimo internet, ale ted uz bude vse OK. Jak to vypada s konektivitou a se stavbou nodu a s vymerovanim?? Pokud je vse na dobre ceste, rad se pridavam. Budu ale potrebovat vasi pomoc... Predem diky.
Mno jaxem rikal routery jsou ted u yanka. V patek si dovezu prvni varku(svuj router a NTB a router pro kabelovku k jardovi - ten potom uvolni stroj na 500MHz pro hlavni node!!!). Nevim jestli vam dosli maily, ale yanka jsem pozadal o pomoc pri koordinaci pro Stredni Moravu. Na nej se obracejte pro IP adresaci a SW a ja zastituji vse okolo HW a praxe...
Prave instaluju doubymu jeho node (strasne zelezo :-), zatim to snad jde, problemy teprve ocekavam. Akorat u routeru pro Jardu mam problem se sitovkama, neumim na nich nastavit ani zjistit i/o adresu a ten floppyfw taky neni zrovna ukecany. Nevite nekdo jak se nastavuje sitovka AMD 79c960 (pcnet) ? Pod linuxem by mela fungovat na modul lance.o.