Ahoj,
s nedeli 9.3.2003 v 1800 Na Ledarnach - souhlas.
V celim CZFree je problem s routery, ktere se sekaji. Jsou opatreny resetatory - watchdogy na seriovem portu. To muze za vypadky. Co jsem , tak pozoroval, tak jde o karty co pouzivame i my, tak se trochu obavam, jestli nas to taky nepotka, az budem router poradne zatezovat. Dela to karta v klienskem modu( tedy u nas link na Dvorce).
Stay D: ta tvoje gw na 10.1.1.1 je ti na nic, alespon co myslim. Jedna se o gw z lokalni site. Co na to ostatni?
Jo, pardon, je to "off-topic" - pokud tady teda vubec je nejaky topic ;-). To slovo 'ty" tam nebylo moc namiste, jen jsem si na to vzpomnel, ze by to nekoho mohlo zajimat, mozna ...
Jsem stále na té jedno dB anténě.
Když jsou tam 2 z našich členů a já tak je to okay, a připojím se, nemluvim o stabilitě, to je něco jiného, prostě se jako připojím.
Ale když tam jsou už 3 uživatelé a já, tak mám smůlu a už se nepřipojím.
Jinými slovy AP se nebude bavit s nikým, kdo má 6% a méně sílu signálu.
Doufám, že se to nebude nějak projevovat i potom až budeme mít sice pořádný plechovky konečně zbyvající členové, ale až nás tam bude taky třeba 8 až 12 v danej okamžik, tak už jsem zvědavej, co na to AP udělá.
Co se to dneska děje? Signál lítá jak blázen, na normálu se neudrží dýl než pár zlomků vteřiny, z pingu na Bonton se nevrátí ani půlka paketů ... neruší nás tu někdo nebo něco? To spojení je najednou prakticky nepoužitelný.
Nemáte někdo ponětí, zda se dá ke connected fóru připojit i z internetu a ne jenom z vnitřní sítě czfree ?
Obávám se, že je to asi jedinná možnost jak se tam dostat.
Myslis, ze no necemu muze pomoct? Na 1. a 11. kanale vysilaji dva sileny Armabetoni, tak aby nas jeste nerusili oni. Nicmene, zatim zmenu nepozoruju. Teda, od te doby co jsem otevrel a zase zavrel(!!!) okno stoupa kvalita prijmu az pres 50 procent, ale porad kolisa a spojeni je nestabilni a nahouby. Ale to snad bylo jeste driv nez jsi zmenil ten kanal, nebo ne? Kdy jsi to asi zmenil?
Zmena kanalu je u me evidentne k lepsimu. Zatimco driv jsem jel s plechovkou tak na 26-32/92, tak dnes odpoledne je to 42-46/92 (signal kolem -75).
Ty Dvorce jsou ale kriticky. Vypadava to pomerne casto - resp. traceroute se zastavi na 10.10.142.1 a dal ani kousek. Bude se s tim dat neco delat? Jinak nam ta konektivita nebude k nicemu.