Dost dulezity je podle me pojeti plechovek. Ze ke kartam, HW AP, HW bridgum a podobnemu smeti bez regulace vykonu nesmim pripojit 24dB parabolu, to je jasne.
Ale muzu k nim pripojit misto toho bezne dodavaneho pendreku plechovku ? To je otazka... Plechovka je pro outdoor totiz daleko cistsi reseni, nez ten vsesmerovy pendrek... i kdyz urcity maly zisk ( 7dB) preci jen ma...
Naposledy upravil xchaos 27.02.2003 v 13:39
27.02.2003 v 13:22
Deu
Node #1
Re: Re: Metodika správného nastavení výkonu Wi-Fi Prism 2.5 pod Linux/HostAP.
Deu mohl bys prosim uvest obrazek zapojeni toho spektraku a vsech dalsich pristroju a napsat jejich typy a chyby techto pristroju pri dane frekvenci? Chci si spocitat celkovou chybu mereni. Bez techto udaju jsou totiz udavane hodnoty dost neverohodne, jelikoz neni znama celkova chyba mereni, v jejiz toleranci se vysledky mohou pohybovat.
Predem moc dekuju - tohle neni Pruda - to jen abys to nebral jako narazku na sebe, jen prof. Haasz asi zanechal stopy
1) kolik XI-626 jsi testoval? Ja predevcirem mel na spektraku dva kusy (ale meril jsem jenom PEAK hodnotu vykonu :-( ) a u druhe karty byla o cca 4dBm nizsi (pres cely rozsah regulace), tedy dokud nesezenu vice karet a dalsi moznost merit, jsem v nejistote, zda ta karta nebyla "nakopnuta" nebo jestli je takovy rozptyl normalni
2) zkousel jsi merit na krajnich kanalech a nekde uprosatred? Ja jsem nestihl porovnat PEAK vykony na ruznych (resp. krajnich) kanalech a zajimalo by mne, jestli treba neexistuje kmitoctova zavislost vyst. vykonu
3) dival ses na registr CR58 (readmif 116)? ja mam za to, ze je to zpetny vystup pro ucely ALC a kdyz je ALC vypnuty, tak ukazuje jakousi relativni hodnotu vzhledem k vystupnimu vykonu. Ja jsem videl,ze cca od 13dbm vystupniho (PEAK! ne na 1MHz) vykonu byly hodnoty v saturaci (hodnota 32) a na druhe strane u vykonu pod cca 3dBm (PEAK!) to bylo uz porad 128 beze zmen. Jestli mas nejakou zkusenost.
Chapu, ze u mnoha lidi zavladl zmatek, kdyz se maji orientovat ve dvou ruznych podminkach na dodrzeni GL, ale pokud CTU meri a kvalifikuje v dBm/MHz, musime se toho holt drzet.
K presnosti metod - prakticky v cele sestave leta mnoho desetin (nekdy i jednotek) dB na spojkach, pig-tailech, bleskojistkach apod. takze snad vliv presnosti meraku nebude fatalni.
(ja meril na Advantest R4131D R&S Spectrum Analyzer)
Takze diky za Tvuj cas a pokud mas neco k mym doatzum, tesim se na odpovedi.