Rekl bych ze to muze udelat (konverzi) vlastnik bodu....bod v testovani je bod planovany....bod otestovany je bod funkcni, ne??Vyvoj stranek nebude ukoncen nikdy a konverze probiha rekl bych silami vsemi - lec pouze jednemy a to rsaf....proste malo dobrovolniku co neco umi...
1) Pracuju na přesunu stránek, problém je v tom, že jsou na VŠB, takže se k nim nedostanu odjinud, než z VŠB (snad časem vyřeším). Stránky již jsou prakticky kompletně přesunuty, nefunguje mi jen jediná věc - způsobená pravděpodobně chybou v instalaci PHP na serveru - mapa umí generovat JEN A POUZE png formát - což bude asi pro modemy problém - prakticky pouze kvůli tohoto problému se spuštěním čekám, pokud to nevyřeším - psal jsem adminovi - tak bohužel budu muset zůstat jen u toho PNGčka. Až to spustím, určitě se to dozvíte ZDE i na WEBu.
2) vývoj - hlavní prioritou je teď nová mapa - mám jí tak 25% udělané - taky to nebude žádný zázrak, ale myslím, že to bude o 100% lepší!
3) Ochotných je jednak málo, jednak na vlastním vývoji může těžko pracovat více lidí a další "správce" - tedy osoby oprávněné publikovat nechci prozatím zapojovat - dokud není úplně jasná struktura a dokud ty lidi taky trochu neznám.
Každopádně kdo má zájem a myslí si, že ví dost o CZFree, aby mohl dělat třeba FAQy, a? se mi ozívá na mail - budu to evidovat.
Všechny vaše připomínky a příspěvky si zaznamenávám do "wishlistu" - možná udělám i anketu ohledně funkcí do nové mapy (ale to ji musel napsat a zase bych zabral čas určený pro vývoj mapy :-) ).
Jo, máš pravdu - v té porubě je už celkem husto (i když při vyzoomování ještě dost místa zůstává). Nová mapa (alespoˇm doufám) tohle bude na dlouho řešit - ale v tom oddálenémrežimu tam bude pořádně husti vždycky! - NODy v nové mapě budou pravděpodobně (určitě) o něco menší - aby jich tam vlezlo co nejvíce.
Práce na mapě dále pokračují, nevím, kdy to stihnu dokončit (dnešek tomu dám asi skoro celý), ale jakmile to bude připravené, určitě to pocítíite.
ja vim, jsem nedockavy....
Zatim se aspon vnucuju s focenim, ale je skarede :-(
Nová mapa bude podobná spíše té současné, jenomže bude o hodně podrobnější (v přiblížení jsou vidět i jednotlivé bloky domů), takže by neměl být problém s hustotou - v tom oddáleném režimu to samozřejmě vyjde skoro nastejno - až na to že body budou o něco menší.
Pro zvědavé - již mám hotový mapový podklad a zajištěno zobrazování bodů z databáze na něm, jeho přiblížení a oddalování, posuny (centrování) - zde ještě trochu dolaďuju.
Dalším tedy bude udělat přidábání bodů, jejich editaci a zobrazování INFa, což bude již ta příjemnější část práce
Nešla by udělat nějaká hlasovací tabulka kde by každý zaregistrovaný!!! mohl fajfknout jakou rychlost do inetu by chtěl a kolik by za to byl ochoten platit a zda mu vadí sdílení nebo požaduje vyhrazené pásmo.
O anketě na tato témata již déle uvažuji - počítám s tím, že udělám anketu, ve které zodpovíte jednak na otázky kolem webu (co chybí, co chcete do mapy...) a jednak na obecné otázky - jakou rychlost chcete, akceptujete sdílení, kolik jste ochotni platit za jakou konektivu apod.
Otázka, kteru však nemám zodpovězenu je, jak hlasování ošetřit:
1) povolit jen registovaným a to jen jediné hlasování (ale registovaných je jen 50, což není statisticky velké číslo)
2) povolit všem - a tím pádem i vícekrát, což taky není nejvhodnější.
Navrhujte další otázky, které bych měl do ankety zařadit a taky jakou z výše uvedených metod hlasování použít
Jednoznačně by měli mít možnost hlasovat pouze registrovaní členové. Potřebujeme přece vědět, co chceme my. My, kteří sí? budujeme a kteří budeme na ten net připojení. Cizí lidé by výsledky jen zkreslili...
hlasovani....ale jedine jmenovite....at nemuze nekdo hlasovat vicekrat.jinak bych se s tim netrapil...at kazdy posle na urcitou adresu mail....s rychlosti na net a mas to...
Jo, a kdo ty maily bude zpracovavat - kdo promaže duplicity a vyhodí špatné odpovědi - jsem již (téměř) rozhodnut, že uělám anketu PŘES WEB, na portále, hlasování bude možné pro každého REGISTROVANÉHO člena a to pouze JEDNOU