Jo jasan. Já jsem tu pozvánku na ten sraz psal taky dvakrát. O.K., dejte to vědět všem co znáte a kdo by chtěl přijet. Tak zatím je nás asi 7 lidiček. Přijeďte všici.
QOS na kabelovce neni vubec problem. jen nevim proc do toho tahat wokna. V Praze je taky UPC co garantuje 128/96. Verim, ze to je predrazeny a tak ve Vlasimi bych to cekal levnejsi. Jestli to opravdu chtej rozject, bude to fungovat. Nemuzou si dovolit nakoupit zesilovace na kabely, ktery potom budou nevyuzity...
Mimochodem kdo by poskytoval ten inet? Snad ne Contactel?
Predpokladam ze klienti budou pouzivat win proc ne to je kazdeho vec. QoS/shaping/frontovani nejde resit primo na kabel modemech pracujou na L2 tzn. nelze nastavit restrikce na IP na L3 takze predpokladam ze kdyz bude kabel tel. pripojena k isp ty restrikce se budou nastavat na hranicnim routeru u kabel televize nebo budou pozivat nejaky proprietalni reseni napr. od cisca..... . Kdo bude delat providera kabelovce ve vlasimi to netusim celkem by me to i zajimalo nicmene to asi neovlivnime hlavne aby nejakeho vubec mela. Ale jestli to budou chtit rozjet neznamena ze jim to bude chodit pral bych si aby ano ale co jsem se koukal na tu strukturku tak ...certifikovna asi nebude alespon u nas v baraku ne :)).
Jelikož jsem sobotní sraz naplánoval jako volné setkání, budu rád, když nás přijde co nejvíc. Zatím mám info asi od dvanácti lidí, kteří se mi ozvali a přijdou. Nějakou kostru k projednání mám. Neni k projednání nic konkrétního, protože nic konkrétního alespoň já nevím. Rád bych abychom se seznámili, udělali nějakej seznam lidí, co kdo umí, co kdo zná a předali si kontakty. Já tam budu už od 17 h., takže kdo budete mít dát co k dobru, připravte si to a přijďte dřív, a? to nějak zkloubíme.
Takže se nás v sobotu na srazu seběhlo 7 lidiček. Zájem je samozřejmě větší. Po dohodě bude slabákem založen web, kde budou aktuální informace. Adresu webu sem napíše - jukněte tam. Co jsme tak koukali, tak s vybudováním AP-éček po Vlašimi asi nebude problém. Máme mapu, na kterou jsme zaznamenali jednotlivá místa. Teď je potřeba sehnat lidičky, kteří by měli zájem se připojit na AP, abychom věděli, jak je směrovat a kde je vybudovat. Takže pište na adresy na webu. Mapa bude taky na webu. Budou tam i základní údaje o finanční náročnosti jak pro AP, tak pro jednotl. účastníky, dosah, teoret. rychlost apod. Proběhla i diskuze o Domašíně. Tam se o to postará blixa. Fotky, lidi apod. - on ví. Problém bude asi s upíchnutím na nějakej přípojnej bod. Tady slíbil jenifer, že se poptá, takže dá vědět. Nějaká šance snad bude. Takže pište, kdo se co dozví.
Ahoj ve Vlasimi, jsem sice z Prahy ale ve Vlasimi mam brachu ktery by se pres Vas rad taky pripojil. Ja mam funkcni node IEXTREME v Praze a tak mohu pomoci i z vystavbou. Cus IEXTREME
... sice jsem nepoužitelenej jako technická podpora, ale snad bude v mých silách podílet se na nákladech. Vlašimská kabelovka je tak srandovní instituce, že nevěřím, že by se na něco třeba i do konce roku mohli vzmoct (i když těch 128 kbs za pětikilo bez limitu by bylo dobrý). Bydlím v paneláku pod Poštou, Zámecká 1489.