Dotaz: Budu mit v nejblizsi dobre do Freenetu pripojeny sve ctyri pocitace. Potrebuju pro kazdy z nich nemennou unikatni IP adresu (pres kterou by byl ke kazdemu z nich pristup odkudkoliv ze sveta), reverzni DNS zaznam (aby krome IP adresy mel kazdy z nich "textovou adresu", napr. "fuxoft4.praha.freenet.cz") a konecne potrebuju nejaky SMTP server, ktery mi dovoli odesilat z tech pocitacu postu. Za tyto sluzby jsem klidne ochoten mesicne neco malo platit, ale problem je v tom, ze vubec netusim, kde se na ne ptat! Musim to dohodnout z nekym z FreeNetu (s kym? Spravce meho pripojneho bodu o tom nic nevi) nebo staci se dohodnout s kymkoliv, kdo provozuje nejaky "skutecny" server? Potrebuju k tomu nejaky specialni software??? (Jeden z tech 4 pocitacu u me doma je Linux router, pres ktery jsou pripojene ty 3 ostatni.)
1) spravce gw, kterou jsi pripojen do netu musi mit pridelene dalsi venkovni adresy a musi zajistit preklad paketu vnitrni site na pakety vnejsi site SNAT/DNAT.
2) kdyz toto budes mit, potom ma kazdy stroj adresu z rozsahu Internetu
3) na tvem domacim routeru si potom pustis smtp daemona - postfix, qmail, sendmail, exim nebo cokoliv jineho a povolis mu prijimat zpravy z IP tech stroju za tim routerem a to je vsechno - jestli ten tvuj domaci router bude taky provozovat SNAT/DNAT, bridging, nebo proste jen forward paketu je jedno