jasně. my ho máme taky. ne metrový, ale asymetrickou 80tku. jen se musí ruka trochu uříznout, aby plechovka byla přímo v ohnisku.
po pravdě řečeno, ještě jsme se nedostali k instalaci, takže tam máme normální síto. ale až se k ní dostanem, tak napíšu, jak to funguje.
kdybych vedel, jaka se spusti lavina odpovedi < ) >, hned bych talir vytahl z prislusneho sklepa a prelozil do auta k dalsimu pouziti ... takhle ale bude trvat cca 2 dny, nez se k nemu zase dostanu ... pak uplne v pohode zapujcim ...
talir je, myslim, kruhovy, ale uplne jisty si tim nejsem, nebot ten "ozarovac" nebo co to je je nejak nakrivo
videl bych nejaky sraz s Krovakem ke konci noveho tydne, klidne pres den, ale lepe k veceru ... jsem mobilni, takze do Krovak Labs to klidne odvezu
jinak diky za ohlasy, Yupee, jeste nelamej hul ... mozna ze se dohodneme, nebot ja nejsem nijak technicky typ a ani po prislusne instruktazi asi nebudu schopen cokoli s talirem delat
no, kdyz uz to monstrum zitra, tedy ve stredu 12. 2. 2003 rano, budu mit f aute, rad bych se jej i zbavil, takze pokud by se to hodilo, muzeme to rovnou vyridit
pokud se to nehodi, neva a domluvime se po vikendu
Taky mám v dosahu jednu nevyužitou parabolu - elipsa, cca 80 - 100 cm, ovšem z ozařovače tam zbyl jen držák.Ze zadu je kompletní úchyt.Je to plechový a když jsem to okukoval tak se mi to zdálo moc těžký na místo kam chci dát svou antenu.A teď prosím základní dotaz jakej zisk má antena pro WiFi kterou bych z tohodle ev. zbastlil???
Pokud je významně / ten zisk ;-) /větší než nějaká plechovka tak bych o tom uvažoval - i za cenu že bych použil konstrukci z laminátu.Tak pokud má ještě někdo zájem o její využití na výrobu kopita, je k dispozici. Možná bych si od něj pak vzal tu laminátovou.
Laminat neodrazi 2.4GHz. Mam to vyzkouseny. Na 12GHz je to ok. Mam taky asi 1m, muzu darovat. Musi se ale nastrikat stribrenkou, je to laminat kulatej (kulatej prijma stredem, elipticka sejdrem, hodi se spis aby koukala nahoru)
Nesmysl. 2.4GHz a 12GHz je krapet rozdil. O tom, ze by se do anten zalejvaly nejaky vodivy nesmysly jsem nikdy neslysel (snad leda uchyty). Laminatova parabola na 12G se vyrabela na prelomu 80 a 90 let hlavne u nas, protoze to bylo levnejsi.
Takyźe shrnuti. Laminat a satelitni pasmo 11-12G ANO, ten samy laminat a 2.4G NE, pokud se nepomaluje stribrenkou nebo grafitovym sprejem z GM Electronic.
Stacilo by vylepit parabolu alobalem.
Da se pekne vyhladit a pak nalakovat.
Bylo by to i kosmicke.
Pokud nekdo udela ten laminat jsem ochoten ho polepit a vyzkouset.
Rad ji zaplatim (pokud to bude za rozumnou cenu)