cau chci se zeptat nema nekdo zkusenosti se zdílením - připojení na internet přes satelitní linku od contactelu píšou tam že maximalně 5 lidí najednou muže serfovat a kydyz jsem se zeptat co se stane kdyz tam bude 10 - 12 tak mi rekli ze by mohli nastat oproblemy ale neřekli jaký myslíte že by se na tom dalo serfovat v 10 lidech jedna se o linku 1024
diky
Je to docela dobrý spoj až na to, že je tam latence asi 700ms, někdy více, někdy méně. Pokud máš terminál DW4020 nebo DW5000 od Hughes tah tam není žádný problém připojit kolik chceš lidí, nemám zkušenost s DW4000 USB, který je nejlevnější. Dáš tam gateway proxy nebo NAT a je to v pohodě.
no zkrátka a dobře to má velmi pomalou odezvu. Jestli byste linku chtěli využívat např. i pro hraní her, tak je to více méně nepoužitelný - budete mít moc velkej ping na server a budete víc mrtvý než živý
Vox
Latence je zpoždění signálu.Představ si pošleš požadavek na satelit, signal musí urazit 35000km, apak ještě z pět, tím padem odpověď na požadavek dostaneš až za určitou dobu. Pokud stahuješ kontinuální z jednoho serveru, tak to se tolik ne projevuje protože balíky dat proudí jedno za druhým, jedná s např. download nějakého velkého balíky(film,muzika...). Není to vhodné pro sdílení souboru typu Peer to peer (např. Kazaalite) ani pro hraní online hre právě kvůli výše zmíněné latenci.
Nekde jsem cetl recenzi na obousmerne stelitni pripojeni a bylo tam receno, ze pri vice nez asi 5-10 spojenich najednou ta linka nejak zahadne umrela, takze se urcite nehodi na sdileni, leda by mel kazdy jenom 1 spojeni.
Ohledně sdílení není obav, jsem uživatel toho typu spojení a nezpozoroval jsem že by to bylo někdy "mrtvý". To doporučení je jen kvůli kapacitě té linky.