jsem jiz nejakou dobu pres CZfree pripojen (P4, Podoli) a jsem spokojeny. Ovsem co se tyce stability site je to uz o poznani horsi. Posledni dobou se mi nestane, aby net alespon 5x a vice za hodinu spadl na dobrych 5 minut (nekdy i vice :-( . Chtel bych se proto zeptat vas ostatnich, jak vam to ve vasi lokalite "beha" - pada ci nepada... moc bych to ocenil, diky. Rad bych vedel, cim to je, protoze pred 2 mesici to bylo o moc lepsi. icq: 145390252
to me nikterak netrapi, ale na CF jsou zverejne nastroje, ktere toto monitoruji, cimz je mozne zjistit uzke hrdlo stability.
Nepredpokladam, ze by nekdo ocekaval, ze sit postavena na WiFi a PC routerech mela stavilitu/RTT/proustnost site postavene na optickych vlaknech a CISCu, ze
osobni pozorovani -> Z meho mista (6 wifi hopu od iGW do TGN) je sit po poslednich vychytavkach pred asi mesicem velmi stabilni, obcas vypadne signal na 5 minut (stary-pomaly resetator), kdyz se kousne router na TGN, jinak vsechny stroje a spoje obdivuhodne drzi.
nevim proc, ale zacinam mit takovej divnej svrbivej pocit za krkem. Slovo connected forum se zacina vyslovovat jako nejake zaklinadlo, sem tam se ve foru objevi nejaka ocernujici zprava, kterou neni nikdo schopen presvedcive dementovat. Jestli jsou to blbe shody nahod, tak by si czfree mela najit a zaplatit nejakeho image makera
> osobni pozorovani -> Z meho mista (6 wifi hopu od iGW do TGN) je sit po
> poslednich vychytavkach pred asi mesicem velmi stabilni, obcas vypadne signal
> na 5 minut (stary-pomaly resetator), kdyz se kousne router na TGN, jinak
> vsechny stroje a spoje obdivuhodne drzi.
Fyziku nevim, ale formulace "kdyz se kousne router na TGN" je zavadejici a muze naznacovat, ze TGnet ma problemy s routerem - to vsak NENI pravda. Mel by si asi presneji napsat, ze kdyz se kousne router czfree.netu na bode TGN.
Jsem presvedcen, ze by umozneni pristupu na Connected forum zvenku bylo jen k dobremu:
1) Mene veci by se resilo duplicitne
2) Lide, kteri hledaji informace o nodech by zbytecne nepokladali otazky, na ktere
jim nikdo neodpovi, protoze to se prece probralo v Connected foru
dekuji, ze jste si nasli cas a neco mi sem take napsali. Tak to vypada, ze na vypadcich na 5min a vice se shodneme. Pokud se s tim opravdu neda nic delat, prekousnu to (ac nerad). Jestli vsak nejaka moznost odstraneni existuje, rad bych ji znal a podilel se na jeji realizaci (pokud toho budu schopen). Jiste uznate, ze vypadky i 20x za hodinu (!!!) se na online hry ABSOLUTNE nehodi a stahovani tolikrat prerusene... casto soubory dochazeji poskozene apod. :-( . Na co pak mam mit doma 256Kbps, kdyz na browseni a icq by mi stacila pouha 32Kbps... o pingu uz vubec nemluvim. Pokud ale je vse v poradku a vypadky nejsou, jsem s CZfree na vysost spokojen (hlavne s rychlosti po CR). Stabilnimu internetu zdar!
2FaKa> jestli ti to pada 20x za hodinu, tak to neni problem CZF ale tvuj. Ja osobne jsem mel podobny problem - jakmile jsem pustil jakoukoliv zatez (prenos) a to i interni a ne jen inet, spadlo to. Tri dny jsem se s tim trapil a nadaval na wifi ale bylo to, jak jsem pak zjistil, ze jsem na windows update povolil upgrade ovladace sitovky (nejaky IEEE 802 .... Lan). Mam z-comax 626 PCI a jakmile na ni pustms "whql" drivery, jsem v hajzlu. Pouzivej original drivery.
Jestli nemas z-com 626, tak i tak hledej problem u sebe. A nebo neprehanej s tim 20x za hodinu
Slysel jsem ze pry xi626 pri ztrate signalu a podobnych mene obvyklych stavech zaseknou PCI sbernici, takze router nema sanci to prezit (zbernici zmasakruje karta, nema to s driverem nic spolecneho). Je to pravda? Pokud ano tak takove karty jsou celkem k nicemu (tak leda k podkladani viklave zidle u stolu).