Dle předchozích příspěvků jsem vytušil, že máme podobný problém. Prostě nám to na těch 22Mb/s nejde. Když přepneme APčka (jedno jako klient) na 11Mb/s tak to běží. Když na 22Mb/s tak si ani neškrtneme.
Netušíte někdo proč?
Jaký je rozdíl mezi 11Mb/s a řešením od D-Linku - 22Mb/s?
Je to novej tzv. turbo firmware kterej prej umí bejt rychlejší mít větší dosah atd. no možná to budou jen marktingový kecy nebo je to konečně firmware co umí opravdu 22Mb ??
No je tam tzv.volba 4x no že by skryté Géčko, no to asi ne ))
Jestli jste nekdo on-line tak prosim poradte - PC s DI-520+, winXP a solo AP DWL-900AP+. Novy FW. Zresetoval jsem si AP a potrebuju ho nastavit, nemam crossover, jenom kabel dodanej k AP. Ve WinXP se mi normalne vytvori pripojeni, diodky blikaj (ale jenom odesilani z PC). Neni se nej mozny pingnout. Uz nevim co s tim. Je tam jeste ISDN pres USB, ale tu jsem taky zkousel odpojit.
Sem na tom podobne - to treti zacinam Uz jsem si poradne precetl manual a taky na to prisel... Jenom musim vzdycky odebrat TCP/IP z telefonickyho pripojeni a restartnout comp.
Vtip je totiz v tom, ze temer vsechny parametry v modu klient (vcetne Advanced/Performace) se nastavuji automaticky dle AP na ktere se pripojuji. Proto je vyhodnejsi to nastavit u AP a ne u klienta. Short/Long Preambule souvisi s roamingem, takze pokud roaming nepotrebujes, je lepsi nastavit "short". essid broadcasting urcuje, zda bude AP vysilat do okoli sve essid, coz v rezimu klient pozbyva smysl. No ale hlavne ze to chodi.
BTW: nemate nekdo DI-614+ ? Ja u ni prave zapasim s problemem, ze nejde nahrat ta posledni beta firmware, co ma zrychlit prenos 4x. Zatim bezuspesne.
Tak podle "risa4" ma DWL900AP+ v sobe obycejnou PCMCIA wireless sitovku. Kdyby to tak skutecne bylo, jakej procesor ji ridi? Pokud by to byl nejakej x86, tak by skoro stalo za to, deasemblovat operacni system toho procesoru a dostali bychom softwarovej AP pro wifi karty DLINK.
Vcetne rizeni vystupniho vykonu! To by byla skvela konkurence XI-626 ktera je o polovinu drazsi.