Mame k dispozici satelintni parabolu o prumeru asi 2m, potrebujeme udelat co nejkvalitnejsi zaric na spojeni nodu Heaven a Dorbek, coz je asi 5km. Samozrejmosti je neprekroceni limitu CTU, takze se pouzije regulace vykonu u 626ky nebo aplhawavu. Na druhe strane bude MMDS antena, ktera ma predpokladam linearni polarizaci, takze budem potrebovat linearne polarizovany zaric. Co si myslite o pouziti plechovky od pringles? Muzete mi nekdo prosim poradit? Jakou citlivost by tato antenamohla mit pri dobrym zarici? kolem 30dB? diky
Muze mi nkdo objasnit, jak je to s polarizaci u plechvky? Nekde jsem tu cetl, ze kdyz je ten 4cm kus dratu ze strany (3.5cm ode dna), ze ma nejakou a kdyz je ve dnu, tak ma jinou polarizaci, ale obe pry maji byt linearni, coz mi pripada jako blbost. V nebo H by prece mela vzniknout pouhym otocenim olechovky u zestarny namontovaneho zarice, ze? smer toho dratu by mel urcovat polarizaci. Jaky material plechovky je nejepsi? Predpokladam ze med, kde sehnat medenou rouru o prumeru 6.5cm?
Co to znamena, ofsetova? Ja ji nevidel, ale prej normalni satelit. Muzes upresnit, co myslis tim biquad a krouzkama kolem plechovky? Dobre udelana plechovka pry muze mit az 16dB, po odrazu tou parabolou by to mohlo byt tak 30, ne?
ofsetová je ta, kde neni zářič v ose paraboly,... podle toho bejvá natvarovaná,...
nejde většinou dát jen plechovku a myslet si, že to bude fajn,...
pechovku je potřeba dát do ohniska tý paraboly,...
Pak je potřeba aby ta plechovka mněl vyzařovací úhel takovej aby paprsek pokryl celou parabolu. _Tj. aby jí selou využil...
Když ta plechovka bude mít malej úhel nepokryje celou parabolu, kdž velkej část signálu pujde mimo parabolu,...
biquad je taková ta destička a asi 16mm před ní je z drátu udělaná tzv. dvojitá píča,...
Kroužky kolem ústí plechovky jsou tam prej pro lepší homogenitu pole,..
Prostě pokud chceš udělat feed pro anténu, tak je to alchymie,...
Nejdřív zjisti jak velkou má ta parabola ohniskovou vzdálenost,...
Pak je třeba zjistit úhel jakej bude potřeba vyzářit z ohniska aby se pokryla celá parabola....
Pak je potřeba vybrat feeder, kterej pokryje celou parabolu,....
Jen tak je možný dosáhnout maximálního zisku,...