Mam dva pocitace v LANu a na jednom je wifi sitovka. Potrebuju ale aby i ten druhej moh do internetu. Je nejaka moznost? Urcite to chci nechat pod wXP.
Prosim poradte.
Hmm, to ze na to pouziju Winroute jsem si myslel. Problem ale zustava JAK to nakonfigurovat. To se snazim uz druhy den, ale porad nic a uz me to fakt nebavi
Řešil jsem to před časem. Nepoužil jsem ani winproxy ani žádný další soft. Vše je už zabudovaný v XP. Podle mě jsou dvě základní možnosti jak to nakonfigurovat.
1. V nastavení sítě pod XP je průvodce nastavení: "Nastavit sí? pro domácnost, nebo malou kancelář" ten tě provede krok za krokem konfigurací, nejdřív třeba na routeru a pak si můžeš vytvořit disketu, pomocí které nakonfiguruješ ostatní PC v síti.
2. Ruční konfigurace, na routeru klinkout pravou myší na ikonu "Bezdrátového připojení k síti" a vybrat "Přemostit připojení" nastavení je intuitivní.
Primo ve windowsech "bridge connections" jsem to taky zkousel, ale od te doby uz mi nechodi LAN.
Ty pocitace jsou peer-to-peer, ip natvrdo, wifi bere ip z dhcp serveru.
A propo, kdyby se podarilo bridgovat ty site, pujde pak odesilat mejly atd?
ahoj.
Bridge pod XP jsem pouzival temer pul roku.Jak na to:
oznacit sitova pripojeni ktere chces premostit(wlan+lan), klknout pravym tl. mysi a vybrat "premostit pripojeni" pak se nastavuje ip adresa a podobny opicarny jen u toho sitoveho mostu.
Jeden zadrhel je jeste v tom,ze je potreba u obou karet nastavit tzv. promiskuitni rezim! jinak to proste nefunguje.
pustit cmd a jedeme:
netsh bridge show a //zobrazi sitova pripojeni v bridgi
netsh bridge set a X e // nastavi promiskuitni rezim u karty X-cislo odpovida cislu podle vypisu prvniho prikazu.
Pak by to melo fungovat. Vrele doporucuji nastavovat nejdrive promiskuitni rezim u lan karty(pokud jiz neni nastaven)
Přesně takhle to mám i já. LAN adaptéry mají své pevné IP adresy a Wifi používá DHCP. Vše chodí jak má i pošta Skusil jsi to pres toho průvodce a disketu? Já bych se za to nestyděl, hlavně že to ve výsledku bude chodit ne?
Tak ja vam nevim. Bridge mam pomoci XP, ale pocitace co jsou v LANu se stejne nevidej. V pocitaci, kde mam wifi se do internetu dostanu, ale na tom druhem ani tuk. Zaroven si na sebe vubec nedopingnou. Zkousel jsem to nastavovat i pomoci netsh ale nic.
Z APcka mam jedno ip a pres to se chci napojit vice pocitacema. Zkousel jsem to pres ten sharing, ale porad nic. Nejlepsi na tom je, ze si pocitac s wifi/Lan sitovkama ani na sebe nepingne na ip adresu v lanu. Z druhyho pocitace v lanu ale na nej dopingnu. Divny...
Mno ja mam z AP pridelenou sit s maskou ...248 (asi 5 pevnych IP)
a vsechny pocitace co byly pripojeny pres bridge mely nastavenou adresu z rozsahu naseho AP a sly pingnout z celeho czfreenetu:-)) A o to tady myslim jde ne?
Ahoj, nejak tomu nerozumim. Mas jeden pocitac s wifi kartou. Na nem a na teto karte mas nastaveno prideleni adresy DHCP. No a v tom samem compu mas ethernet kartu ktera je pichla do HUB/switche. Vsechny compy a jejich eth. karty pichle do HUBu maji pevne IP adresy (192.168....).
Je to tak?