a jak chcete donutit vsechny lidi na pateri czfree,aby meli kvalitni spoje?
ja jsem v dablicich a data z gw,z andela maji vetsinou 100% ztraty nekde v centru.
Pokud by se nasel nekdo,komu jede czfree,resp.gw do netu dobre a videl by na dablice,tak jsem ochotnej koupit smerovku a vytvorit tak kvalitni spoj pro nekolik uzivatelu na P.8,popr.tim posilit celkovou kapacitu(andel,holesovice,palmovka,dablice).
Uz ted muzete zkouset spojeni na moje AP-djdodo-ladvi.Jsem u Vodarenske veze,ktera je videt z 50% Prahy.
Ahoj Djdodo
Ahoj, tak tu v seru podvecera dumam o tomtez co vcera. Jak to totiz funguje, kdyz ten paket putuje.
Totiz --- zatim mi unika, jak je reseno vyuziti ,,nadstandartni kapacity''. Tedy rekneme, ze bych se dohodl s Deu, ze budu platit za 128 kbps TGnetu.
Dokazu si predstavit, ze Deu u sebe nastavi shaper nebo QOS tak, abych ja mohl to pasmo pouzit (nechme ted stranou diskusi o tom, kolik to vlastne je a co je pouzit).
Musim si ja potom proti Deu postavit tunel, abych zajistil, ze me pakety pujdou prave tudy, nebo se specialne pro mne musi nastavit routing na vsech strojich mezi mnou a Deu, nebo se to pasmo pouzije globalne pro vsechny a ja tim, ze zaplatim kus pasma jen prispeju kapkou do more potreb vsech?
Jelikoz vetsina lidi se chce pripojovat k CZfree hlavne kvuli internetu, zajimalo by me, jak to bude s pruchozim provozem na nodech - kdyz se hypoteticky na dany node prihlasi tolik lidi, jejichz "zaplacena sirka pasma na internet" bude prevysovat sirku pasma na danou branu. Co potom? Budou se temhle lidem "ustrihavat" ze sirky pasma tak, aby se vesli i ostatni? Nebo se spise budou tlacit k tomu, at si vytvori vlastni pripojeni jeste na dalsi nody?