diky za praci, mapa je pekna.
Bohuzel ten obrazek mesta v nejvetsim zvetseni se necachuje...
Jeste me napadlo, jestli by nesel udelat celkovy pohled na Prahu, to se mi u Simiho verse moc libilo .. nebo umoznit nastaveni velikostii vykreslovane oblasti mapy rucne.
ad cela mapa)
zkusim nejak udelat obrazek cele prahy s vyznacenim casti prahy a obvodu. Pridal bych to pak jako nejaky zoom "100"... Pridam do skriptu generujiciho mapu nejaky expire (treba 1 hodinu) a tlacitko "refresh".
ad stari)
koukni se na andel
mne na 33kmodemu to jede dostatecne rychle - ale pouzivam proxy venku ktera je rychla a mam k ni sshckovany spojeni s kompresi (ta moc nepomuze). Je to ovsem subjektivni co je rychly - obrazek se natahne tak za 5 sekund, to je myslim slusny. Kvalitu bych nesnizoval, nebo to dal jako volbu (checkbutton na strance).
je to OK. nižší kvalita by byla dobrá kdyby se zvětšil obrázek. A když bys to náhodou chtěl vylepšovat, pak by to bylo lepší v češtině, a jako názvy bodů by se ukazoval název ulice, další název leda jako ALT (pro rychlejší orientaci, ukazovat přezdívky je dost na nic).
Oznaceni jmena nodu tak jak je ted, je myslim to nejlepsi reseni. Az se zkrati nazvy - (puvodni importovane databaze)
na jednoslovne, tak to bude v pohode.
Kdyz budou dva tri body ve stejne ulici, tak by se tezko rozlisovalo kdo je kdo.
Od poslední kosmetické změny včera (nebo předevčírem?) přestala chodit grafika, pokud mám aktivovaný firewall (zonealarm). Předtím to nedělalo.
Potom bych se taky přimlouval za větší obrázek. Zvětšit kompresi by taky každopádně nebylo na škodu. Myslím tayk, že místo fotek by bylo skoro vhodnější použít klasickou schématickou mapu (s popisy ulic tad), která by se navíc daleko líp pakovala GIFem nebo PNG, případně to udělat vektorově, ale to už bych chtěl asi příliš.
bolo by dobre definovat ku kazdemu accesspointu aj ulicu a zhruba stvrt prahy. ono je to sice pekne, ze je tam mapka a pohlad zhora a tak, ale takto by aspon bola moznost si vyhladat najblizsi accesspoint podla ulice a nie pracne vyhladavat na mape....
ale to len tak rypkam...
napada me jedna vec na vylepseni, nejak barevne odlisit usery co muzou na strechu a instalovat si tam co chteji - abychom pohledem na mapu zjistili, kde muzou byt nejake centralni body pripadne jestli pujde vytvorit nejakou sit z optickych pojitek. Proste kdo muze na strechu nebo ma vyhled z panelaku a muze montovat na balkon (ma ho) tak nejakou jinou barvou....
Navrhuji pridat k nodum, ktere byly uvedeny do provozu pro verejne pouziti pole, ve kterem by byly uvedeny udaje pro nastaveni parametru pro pripojeni klientu jako: mode ap/ad-hoc, channel SSID a podobne, aby se tyto udaje nemusely pracne dohledavat ve forech a po kliknuti na node by bylo mozno snadno nakonfigurovat klienta.
Jako je tomu napriklad u node Ujezd:
Network Name: CZFree.Net
Mode: Peer to Peer (Ad-Hoc)
TCP/IP vašeho OS nastavte na DHCP, automaticky obržíte adresu řádu 10.10.26.X, a adresy DNS serverů/gatewaye.
Gateway 10.10.26.1 překlápí rychlostí 32kbps sdíleně do Internetu.
nebo Deu:
Network Name: CZFree.Net
Mode: Access Point
Channel: 11
TCP/IP vašeho OS nastavte na DHCP, automaticky obržíte adresu řádu 10.10.0.X, a adresy DNS serverů/gatewaye.
Gateway 10.10.0.1 překlápí rychlostí 32kbps sdíleně do Internetu.
Udaje u K2 a Bakulak jsem nenasel. Tak nevim zda jsou pro
verejne pouziti a pokud ano, tak s jakymi parametry.
Nazdarek.
Nevim, kde je problem, ale uz delsi dobu se mi zda, ze bud nechodi sit czfree.net nebo nechodi monitor nebo je nejaky problem u me.
Spoj mezi 4 propojenymi se tvari zelene (funkcne), ale kdyz na nej kliknu, tak Deu-Ujezd a Deu-K2 nevypise o funkcnosti nic a Deu-Bakulak pise nefunkcni : Last measurement: 19.07.2002 10:38 Packet loss: 100%
Zkousim to uz nekolik dni a stav je furt stejny.
Nekde je problem a ja nevim, kde. Diky za info.