tak jsem včera odchytnul v delvitě Wišňáka, a řekl že by na sraz měl taky dorazit, ale vzhledem k tomu, že fórum už neposílá upozornění na mobily, je prý totálně out.
Hlavně pro Housemana a ostatní nejmenované ("lamy" na E - nezúčastnivší se včerejšího srazu).
Jakub s Wišňákem se dohodli že se půjdou podívat o víkendu, pravděpodobně v sobotu na ten hangár v areálu Filmových ateliérů, kvůli tomu připojení přes ZPX. Záleží dost na počasí, když bude mrznout a po dešti, tak se na to asi vykašlou, protože ta střecha u které to je je šikmá. Snad dneska budou i nějaké fotky, nebo? měl Pavel s sebou digifo?ák. Ni tam na nich zas tak moc vidět nebude (pár piv a nějaké ty čelovky válející se po stole)
Zcela evidentne se deje neco pod povrchem co se k normalnim lidem nedostane. Muze nekdo napsat jak to vypada v soucasnosti s realizaci AP2? Node Majkee zmizel z mapy, AP neni protoze najem, krabice, PC apod. Doufam ze ty 3k co mi stala karta bude k necemu.
Dik za info.
Teď vedle mě na koberci leží budoucí AP B2. Zatim má obsazený 3 PCI ze čtyř a to XI-626-kama. Čtvrtá se dodá pozdějc, až budeme plně rozhodnutý, že chceme záložní spoj přes Stodůlky (neni ani koupená). Teď jsem taky dodělal plechovky na spoj s B1 a na "Playground" HotSpot (tak jsem nazval část pěší zóny u zdravotního střediska a dětskýho hřiště).
Disk má teď Jakub a šije do něj Debiana (Linux). Což mě přivádí na myšlenku, že to je jeho disk, za kterej je třeba najít náhradu (proč? tak to je na delší vypravování... berte to jako fakt), takže se prosím koukněte, jestli někdo nemáte doma navíc kolem 1GB disk.
Dál se pořád scháníme po plechový, uzamykatelný skříni, do který se počítač zavře, tak hledejte šmudlové!
Vidim to asi takhle:
1. Hony vyjedná pronájem a el. (přinejhoršim by se dala vzít od kamaráda z 11. - nejvyššího - patra)
2. Dojdou se naměřit kabely a instalovat skříň.
3. Zabrodsk (jak slíbil ) koupí v ASM všesměrovku 8dBi, bleskojistky a nechá tam nakrimpovat kabely (změřený v bodě 2). Musí se to ale ještě projednat, kvůli těm bleskojistkám, domluvíme se.
4. Přinese se počítač, připevní se antény, zapojí se kabely a pak se to všechno zapne .
Teď je řada na tobě HonyZahy, nemůžu tě nikde sehnat. Ozvi se mi co nejdřív!!! Dík.
Odhaduju to na týden až čtrnáct dní (podle toho jak rychle se ozve Hony ).
Skutečně nechci jakkoliv snižovat vaše budovatelské nadšení, ale z technického hlediska to má značné trhliny.
1. wifi kartice se musí cpát do desky ob jeden slot, jinak se budou navzájem rušit. Ale i tak jsou tři karty v jednom stroji docela na pováženou, o čtyřech vůbec nemluvě. Nevím, co přesně je to za stroj, ale jestli to má fungovat trochu na úrovni, chtělo by to už něco s 6x PCI a nějaký svižnější celeron nebo Duron. To by mělo jít dneska sehnat za pár korun.
2. rušení se zdá bejt už takhle docela značné. Tipuju, že je to tam v okolí samý breezenet. To, že nejsou na scanech udělaných wifi kartou vidět neznamená že neexistují a že se navzájem nerušíme.
3. zahlcenost Barrandova1. Nejde ani tak o data, jako spíš o zahlcení vlivem rušení od okolí a pravděpodobně i od samotných klientů, kterých už v tuto chvíli tolik, že se začínají rušit navzájem. Když jsem včera viděl u Wladowse, jak rychlost skáče nahoru a dolů, přestože signál i SNR je velmi dobré a navíc jsem byl poučen jaké neuvěřitelné věci to dělá navečer. Hádejte co se stane, když na to nebohé AP pověsíte další AP ? A hádejte dále co se stane, když se na to pověsí i ta inetí GW ?
Proto navrhuju následující kroky:
1. na B1 okamžitě zablokovat všechny cizí MAC adresy
2. všude kde to jde nasadit optiku, především tedy jako p2p spoj mezi B1 a B2 a připravovanou gatewaí na ateliéry. Dále podumat o realizaci optického spoje do centra, stodůlek/ohrady apod..
3. přehodnotit, zdali je plechovka s vyzařovacím úhlem cca 160 stupňů tím nejvhodnějším řešením na klientskou stranu.
4. Popřemýšlet o možnosti nahrazení všesměrovky na B1 dvěma sektorovkami (něco jako 180 + 60 stupňů, aby bylo zachováno pokrytí stávajících připojených) tak, aby každá měla vlastní kartu.