Tak jsem si poridil ty MC**87, pripojil dle highlanderova TP schematu k tomu samymu trafu (krome tech 47p kondu), ale nic - posilam tam link pulsy podle me ok, az na jejich delku. Takze musim ubastlit jeste MKO z 74123 aby daval 100ns no snad najdu zapojeni nebo mi sem postnete link na MKO.
Jinak program na generovani tech link pulsu mam a je jednoduchy umi i generovat tu sekvenci 33 pulsu a kdyz se to hodi do prerusovaci rutiny, zvladne pri tom i seriove komunikovat a neco obsluhovat.
TP=>trafo=>3486=>zesileni=>LED
RXinterface=>TTL=>3487=>trafo=>TP
Bez jakekoliv pridavne logiky (gneratoru a prepinacu), za predpokladu ze vsechny prvky v retezci jsou dostatecne rychle a sladene a ze mam rozchozenej kvalitni optickej spoj a nepotrebuji zadnou diagnostiku ani signalizaci.
Takze by odpadnul ten 1MHz generator na vysilaci strane obvod pro odstraneni tohodle signalu na prijimaci strane a v Highlanderovo TP verzi i ten generator link pulzu, protoze ty by se prenaseli v "originale"
Teoreticky by jedinej rozdil oproti kabelovymu spoji mnel bejt ve vetsim spozdeni.
Ale predpokladam ze je neco co, co nevim a kvuli cemu tam vsechny tyto obvody jsou. Proto prosim jestli by jste mi to nekdo mohl bjasnit.
dik
Takze v pripade ze bych pouzil starsi sitovku 10 Mb tak by problemy 1. a 2. odpadly. Zbyva tedy poze problem 3.
Ten by se dal mozna vyresit jemnym nastavenim zesileni prijimace (pro konkretni parametry kanalu) , pripadne s nejakym jednoduchym zpetnovazebnim rizenim zisku (napr. napetim na druhy elektrode toho FETu). Pracuje se preci s dvoustavovym signalem , takze by to nemnel bejt takovej problem
má to ještě jednu mouchu,....
Ty linkový pulzy jsou 100ns dlouhý a mezi nima je 16ms mezera.
Takovejhle poměr má strašně zhovadilou střídu,....
Řekni mi jak chceš procpat takovej signál a zároveň procpat užitečnej signál,...
Mně kdysi napadlo jen to, že by možná šlo udělat separátní příjem jednak linkových pulzů a jednak užitečnýho signálu a pak to nějak smixovat,....
Pro příjem užitečnýho signálu by šlo udělat zesilovač s propustí a velikým zesílením jako je u ronji teď.
Pro příjem linkových pulzů by šlo udělat extra předzesilovač, kterej by reagoval jen na ty linkový pulzy.