Chtěl bych propojit dvě síte pomocí nějakého hw ap či pokud existuje-li nějaký wifi bridge. Původně jsem to chtěl řešit kompama s XI626kama, ale nakonec jsem to zavrhl (bylo by to tošku předimenzované řešení).
S těma HW AP nemám řešení, takže bych rád věděl od někoho kdo s tím kolaboruje, jak na to.
V zásadě by to mělo být jenom čistě propojení dvou lokálních sítí, optimálně pokud by bylo možné se k jednomu z AP připojit i jako klient z venku, ale jenom pokud by to bylo nějak secure riskantní (třeba že by to AP neumělo filtrace MAC). Cenově bych se chtěl dostat tak kolem 5000,- na jedno AP.
Díky předem za návrhy.
Ahoj,
nejlepší by bylo 2x AP Micronet SP912 nastaveny v modě inter-building Point2Point. Ty dva segmenty se v pohodě vidí jako by byl jedna sít. Je to skoro plug and play jen nějaké malé nastavení WEB, adresy pro telnet, komunikační kanál, záleží na rušení, jede to rychloti 11Mbps. Jsem s tím nadměrně spokojený. Cena by mohla být kolem 10000,- Kč vč DPH. za jeden AP samozřejmě musíš koupit nějaké externí antény.
Existují ještě podobná zařízení od 3COMu ale šíleně drahé, kolem 28000,-Kč za jedno AP, možná bude lepší, ale mi tyhle stačí.
Hodně úspěchu, ahoj.
10k za jedno AP je trochu moc, do toho by tu asi nikdo nešel.
Jinak vzdálenost na kterou to pojede bude asi kolem 400 metrů, takže s anténama by neměl bejt problém (plechovka nebo stará anténa po kabelovce to snad vyřeší).
Jasně že tyto zařízení mají MAC filter. Pokud je zapnuty, musíš mít nadefinovanou tabulku MAC adres, které chceš do sítě pustit.
Zatím nejsem tak zaběhlý v Wifi abych mohl více poradit. Možná Linksys má levnější řešení.
Hodně štěstí.
Možná nejsem tak zaběhlý ve Wifi ale v IT už jsem nějakej pátek. Pokud máš nějaký jiný názor na WEB, např. ten sofware k prolomení toho šifrování, tak Nám sem dej i odkaz nebo konkrétnější návod abychom společně tady mohli otestovat a ne tak letmě někoho poučit.
Díky za odpověď
Nedavno jsme to instalovali zakaznikovi mezi dve budovy, 300m, na jedne strane panelka 6db na druhe nic (pod taskovou strechou), 2x AP Edimax 7205 v rezimu bridge. Chodi to jako brus a pritom je tam shitovej Atmel chipset. Chodi to i s jinymi lo-cost tfujvanskymi atmel-based AP (je to compatible), napr. SVEC WLAP za 3k6 bez DPH nakup Elap.
Pánové, zdá se že nám toto téma nějak rozrůstá. Můj názor je, že lepší investovat do kvalitní infrastrukturu a investovat čas na něco jiného. Zvolit AP není jednoduchá věc ale nebyl bych pro nejlevnější variantu, vždy střední cestou.