Naprosty souhlas s jbohacem. Mel jsem v notebooku nastaveno jednotne SSID a pri navsteve u znamych jsem jenom zapnul notebook, NetStumblerem zjistil okolni stanice a nejvhodnejsi smerovani anteny a bez jakekov rekonfigurace jsem se diky DHCP pripojil na MAP-01. Proste parada.
Kdybych v monitoru mohl zadat MAC adresu a v mape by mne to nazoomovalo na hledany uzel , bylo by to idealni, ale mozna by stacilo pres ARP zjistit IP adresu protistrany a vyhledavat pak podle IP adresy.
Preci jenom, kdyz clovek vymeni kartu a nezaktualizuje svuj zaznam v databazi, tak bude potom databaze MAC adres k nicemu, ale IP se tolik menit nebude.
Jde samozrejme o bod ke kteremu jsem se uz pripojil. Body chycene jen tak ve vzduchu by takhle zjistit nesly.
ono krom SSID je jeste NICK, ale nevim jak dalece je to standartni a podporovane.
Pokud NICK nefunguje vzdy/dobre, tak bych byl pro jednotne SSID.
Neni to snad doprodruzstvi poprve neco chytit a zkoumat, co by to mohlo byt? Takova detektivka, kterou stejne zazijete jen jednou, pak se nasmerujete a s antenou uz netocite...
Zdravim, o tech neznamych SSID neco vim, ale je to presne tak, ze to nejsou street, ale backbone spoje. Kdo se snazil, tak uz je pripojeny.
Ad katalog MAC, SSID a prace kolem toho.
Na necem pracuji a spolupraci jen privitam.
V kazdem pripade ale VEREJNA databaze MAC na 99%, nebude jsou to interni informace, ktere se tykaji vyhradne vlastniku karty a spravce daneho pripojneho bodu. Pokud se nekdo rozhodne dobrovolne zverejnit svoji MAC, muzeme mu dat prilezitost, totez se tyka IP. Zvazim-li, ze mam par pratel, kterym chci na svoji IP umoznit vstup, informuji je bud telefonicky nebo e-mailem. Proc to jeste nekde publikovat pro "zaskodniky"?.
Pripravuji pravidla a katalog pro FTP servery uvnitr site CZFree.
ja bych byl pro aby kazdy mohl do databaze dat dobrovolne svoji MAC. ja ji tam klidne dam, nejsem paranoik. MAC adresa neni nic tajnyho, navic se da u vetsiny AP kdykoli zmenit.
Spojovat to s mapou je podle me blbost. Idealni by bylo kdyby se datavbaze dala stahnout jako cistej text a vzit sebou na strechu pri mereni. Myslim ze idealni by bylo aby to byla soucast fora.
v pripade MAC pro AP to chapu, ale v pripade koncove stanice to je neco jineho. Jako spravce AP se mohu rozhodnout, ze tuto svoji MAC zverejnim, ale nemohu mluvit za koncoveho uzivatele, ten mi sveruje krom MAC take jine udaje, jako je privatni telefon, neverejny email, ... a predpoklada automaticky, ze to nebudu dal bez jeho souhlasu predavat. ;-(
Obecne preferuji pravidlo zverejnit na globalni urovni jen nezbytne minimum a dat k dispozici nastroj, kterym si kazdy muze zverejnit vse podle sveho uvazeni.