Potrebuji poradit - jestli je to to tim ? - mam dva mikrotiky na stozarech - mezi nimi je preves - u kazdeho mikrotika je sitova ochrana.
Ted moje otazka - vim ze se tam kumuluje pri prevesech nejaka staticka elektrika nebo ci co a jednou cca za 3-4 mesice se mi odpali bud na jedne nebo na druhe strane eth v mikrotiku - pri reklamaci mi bylo receno ze je to prepetim.
Muze mi kdo cca poradit co s tim - uz jsem vymenil asi 3 mikrotiky - nebo kde muze byt chyba ?
Diky za rady.
Ahoj, my jsme uz asi pred tremi lety sundali posledni eth preves a od ty doby mame klid. Nevim presne cim to bylo ale odchazel nam jeden port ve switchi za druhym. Co jsme to vymenili za optiku tak mame klid.
Zajimavy je, ze pokud je to jen na jenom miste jedny strechy (typicky boardik s minipci a switch v gewissce) a jdou z toho eth kabely do svetliku, tak se nic nedeje i když je to třeba blizko u hromosvodu. Ale jakmile je to preves mezi dvěma domy, tak při sebemensim zamraceni oblohy sel na jedny strane kukat port ve switchi.
Resume: Eth prevesy nebrat.
L.
BTW: Ta eth prepetovka je zrejme na dve věci, taky nam to vůbec nepomahalo
Máte tam stíněný kabel se zemnicím vodičem, dobře uzemněný na obou stranách? Na druhou stranu to může být ještě horší, jestli je tam zem na různém potenciálu, tak tím kabelem trvale poteče proud... Nakonec stejně skončíte u optiky
ahoj,podobný problém se mi stal mezi dvěma budovama, ať to vedlo převěsem a následně zemí přes mezitím vyčištěné propojené komory tak odcházely porty evidentě z rozdílu potenciálu budov.
podobný, naštěstí ne tak destruktivní, rozdíl jsem zaznamenal i v bytě.
řešení byla optika, sežeň hotovej kabel případně i zápujčka svářecky neni nejdražší a převodník je už sranda cena (kór když měníš už třetí MK)
Tak jsme na obe strany dali kabelove ochrany a dali jsme to do jinych portu u MK - bylo to u v routerboardech v portech s moznosti POE a zatim je klid. Dale jsme uzemnili lanko a vse co se dalo. Uvidime az prijdou zase bourky.
Thank you for sharing such an informative post with us. I am a professional essay writer working in best dissertation writing service in USA. If you need any kind of essay help please visit my website below.