xchaos
Samozvany gubernator
Team Member: MOD |
Mam pridelenejch odedavna 16, od vcerejska 32 verejnych IP adres od Inwaye.
Zatim jsem freenatakum, kteri si zadali o verejne IP, delal dnat na nasem routeru, na vetsinu veci (http, ssh, ftp) to bohate staci, ale windowsi aplikace maji problem (ICQ, telefonovani, a tak). Zrejme jde o to, aby nejakou adresu mely primo ty Windoze.
Takze to chci resit tak, ze zajemci budou mit verejnou adresu na svem stroji (stejne jedou pres moji GW, nejake smerovani CZFree je jim zatim ukradene), dalsi verejna adresa (s netmaskou treba /31, jestli to jde, v horsim pripade /30) bude jako alias eth0 na routeru, a konecne jeste jedna verejna adresa bude jako alias na vnejsim rozhrani internetovehou routeru (tam je uz ted), a bude se delat 2x dnat - nejdriv do CZFree, a pak zase z CZfree do lokalniho ethernetu v tom kterem dome. Je to trochu silene reseni, ale navrhnete mi neco lepsiho... mozna iptunely, ale ty neumim. Windows umeji jakesi VPN (Virtual Private Networks) - ale nevim, co je k tomu potreba na strasne Linuxu... a podle me si hlavne musej windoze myslet, ze jsou na verejnem internetu, jinak nikdy nebudou jejich verejny aplikace (typicky ty telefony) poradne chodit...
Samozrejme, vetsina CZFree je spokojena s privatnim IPspace, resim par narocnych remcalu... ale prave tihle narocni solventni remcalove me diky moji obchodni strategii umozni nabizet levny tychle internet normalnim zajemcum, kterych je vetsina.