Ahoj, tak uz jsem z nemocnice zpet doma. Je po operaci a za par dni mi sundaj stehy z hlavy, snad ta operace pomohla...to zjistim az za 2-3 mesice.
Co se tyce OFDM+Xcrosspolarizaci, tak vyhanet to lze treba i do QAM4096 (viz zavadene DVB-C2 pro kabelovky), dale poctem "kanalu" (zarizeni muze TX+RX ne jeden, ale treba 2-3 kanaly soucasne), DGNES spektralni presmyk (zmeny spektra za chodu je taky datova informace) a v neposledni rade i vytvoreni realtimovych uspor na interfacovych castich pojitek jako je realtime jednoducha komprese, inteligentni priorizace portu a dat na portu (vycitani a zpracovani informace na portu a na druhe strane vypusteni dat do interface v puvodnim tvaru), zkratka moznosti jsou, jen to bude narocnejsi jak na AD/DA prevodniky, tak i na sprazene DSP a jejich sw tak, aby celkova latence jakehokoliv portu nebyla vyssi nez 3ms.
Tak jsem udelal zarez do statistiky - instalovali jsme Racom minuly tyden.
Lokalita Praha Stimbuilding smer vychod. Kdo zna sajtu, vi svoje
Zatim parada, cista prace na 100Mbps 10km 90/90 Jirous. V ceniku je nehledejte, jeste tam nejsou. Slusela by tomu na tehle strane 120ka, ale Jirous ji teprve certifikuje a do Arkivatoru se mi moc nechtelo.
Prijem je horsi, logicky, ale to mne tak netrapi.
Pri te prilezitosti jsem resil asymetricnost spoje, ale vsichni krouti hlavou - neumime.
Tak uvidime casem, myslim ze na to bude docela tlak z marketingovych duvodu, a v praxi se to pouzije okamzite.
Nevim jestli je to nejak nutne z hlediska HW, mit to symetricky, ale ja bych klidne bral 16/256 QAM ... a nebo uzsi pasmo, kdyz je prave prijem tak problematicky.
Jinak instalace naprosto prdacka, lepsi uchyt jsem asi jeste nevidel. Vsechno i pri te velikosti talire zmaknutelne jednim clovekem a temer jednou rukou, proste sto bodou.
Konektory a kabel L7 je darda sama o sobe, ale co uz ...
Jeste zvazuju vymenu za dvouportovy model, aby byl management extra. Mam s tim dlouhodobe lepsi zkusenosti.
Taky jedu zatim bez problemu, ale je to na hrane. Kdyz pujdu na 256QAM, na tech 10km musim uz jit do 120cm anten abych udrzel rezervu kolem 20dB.
To je na dlouhodobe sledovani, ale z te montaze mam vyborny pocit, krasna prace.
ty se asi hodne nudis, ze ano ? ... ja tam zadny napis "parboiled" nevidim a anteny jsou to opravdu dobre ... rozhodne lepsi jak ty VanCo/Racom z Rumunska
- development
- freenet, education
Mě zaujala ta pasáž o zákaznících v omylu, jenom mě zajímaly nové drby, tak se ptám.. Spíš to vnímám jako indikátor přecitlivělosti. Ja jenom mohu konstatovat, že antény od Alcomy jednoznačně patří k tomu lepšímu na trhu.
Z druhé strany si musím doplnit znalosti, protože jsem se dnes dozvěděl novinku roku - že obdelníkové vlnovody můžou za lepší VSWR a sklolaminatové radomy, které jsme opustili před 2 lety kvůli útlumu cca 1 dB jsou najednou taky lepčejší.
Mimochodem, abychom se bavili o rozdílu 0,04 dB zisku při zisku 30 + dBi na odrazu, takhle vypada VELKÁ nuda...
Pokud vím Alcomí antény maj na odraz někde 20+dB tedy VSWR=1,2 a rozdíl VSWR=1,15 je 0,02db v zisku antény.. 5cm navíc ale udělá 1db na zisku antény.
Ano díky kostrukci hrnec mohou plochu dozářit do kraje (jinýmy slovy sekundární zářič je primitivní), dosáhnout lepšího zisku vůči apertuře, ale ten jim sebere pěstírna hub (útlumová hmota), protže parabola přechází hned do stěny sidelobu.
Ale mám námět, kdyby pěstírnu hub ohli přes kraj sidelobu, určitě by dosáhli ještě lepších parametrů odrušení od rušení
No niž už mi padla, tak papá.
A víte o tom, že offsetové paraboly mají primární lalok při stejné apertuře lepší než středové paraboly?
REJJA
rejja@email.cz
602743934
nenechávejte mi soukromé vzkazy, pište maily. Příspěvky vyjadřují moje soukromé názory, nikoliv názory společností, které mně zaměstnávají.
Díky za pochopení, pokud jste tohho schopní.