Četl jsem příspěvek, opravdu je to hezké a ten kdo instaloval, provedl slušná zvěrstva. Nelíbí se mi ale, že někdo píše že "Alcoma zarušila" apod., prosil bych o to, napsat spoj nebo tak, vypadá to líp a nepopuzuje to, obzvlášť píše-li to zrovna pan Peterka.
I když o kvalitě a vypovídací hodnotě měření Promaxem jsme tu diskutovali, tak to opravdu vypadá, že zákazník nečetl dobře manuál. To nečtení manuálu (či nedostatečné proškolení) bohužel taky má za následek, že ladí takovou šířku kanálu tam, kam nemá, narušuje si Fresnelku apod..
Je pravda, že v normální kanálové tabulce, podle které se spoj v ASD ladí je celý fixní set kmitočtů, ale není rozlišení dle šířky pásma kanálu. Vzhledem ke čtyřem různým šířkám pásma a kombinacích modulací toto není implementováno, i s ohledem na spoje v ostatních pásmech, na kterých ASD je použito.
Jak už tady bylo mnohokrát řečeno, zamčení kanálového rozestupu je věcí pouze politiky ALCOMY, která běžným zákazníkům tuto možnost z důvodu možného vzniku ještě většího bordelu na pásmu nedává. Kdo toto nutně potřebuje, má individuálně možnost o toto požádat. Technicky stejně jako s vysílačem, tak i přijímačem je možné nezávisle ladit s krokem 50kHz v pásmu filtru, což je víc než dostatečné.
Z takovéhoto případu by mělo být nám všem výrobcům být jasné, že spoje instalují často lidé, kteří ignorují v klidu většinu zásad, ať z neznalosti či ze svévole. Je to jejich rozhodnutí, ale nasledky vlastních chyb si budou řešit sami.
Jenom šťouchnutí na závěr - co to? 1Aerial padá, ale Alcomě to nevadí??
Waw, máš určitě pocit, že na tohle musíme Peterkovi reagovat? K čemu? Kritizovat značku za špatně provedenou montáž je tak tupé, jako lidem tvrdit, že koupit Superb není dobrý nápad, protože se v něm zabil Hlinka, hokejový trenér. Kdo vlastní paměť, jistě si vzpomene, že nebyl připoutaný. V manuálu ke každému autu je OBRÁZKOVÝ NÁVOD, jak se správně připoutat. Já a mí lidé na KAŽDÉM ŠKOLENÍ zvlášť zdůraznujeme tato záklaní pravidla kmitočtového plánování...
Od nového roku chystám další výhody lidem s platným certifikátem ze školení, proloužení záruky atd... Více bude zveřejněno na webu alcoma.cz
Je vidět, že v 1. anténní zřejmě stíhají kontrolovat každou montáž, kterou provede jejich zákazník. To je ale spíš smutné...
I když... Bohužel si všímám v některých firmách klesající kvalitu techniků. Dělal jsem leccos s leckým, i mimo ČR, a pánové, ty zlaté české ručičky je třeba spojit s mozkem, jinak to dopadne špatně! Je to horší a horší, někteří montéři mají úroveň negraomotného dřevorubce. Samozřejmě to neplaí o všech!
Je mi jasné, že je to na figu, míchat A a B indexy dohromady. Znám ale spoustu sitů, kde je to namíchané mnohem hrubším způsobem... RCO Olomouc, hrůza, další sity v Brně, Praze, Hotelák v Ústí. Když se tam rozhlížím, ta vidím, že při vzájemné domluvě a společné koordinaci by bylo bývalo možno nasadit mnohem více spojů. Opravdu by stačilo trochu víc myslet a být ohleduplněnjší, nepoužívat sračkové spoje postavené na Mikrotiku bez odpovídjící MW části a vyhýbat se malým parabolám. Zdejší site má zaděláno na větší potíže s přidáním dalších spojů kvůli těm malým parabolám.
nenechávejte mi soukromé vzkazy, pište maily. Příspěvky vyjadřují moje soukromé názory, nikoliv názory společností, které mně zaměstnávají.
Díky za pochopení, pokud jste tohho schopní.
chtěl jsem pouze naznačit, že nemůžete chtít. abych to po každém jezdil kontrolovat. Takže to nepovažuji až za takový skandál.
Nikdo mi nic nezakázal, v podstatě nejsem z lidí,, kteří by si někdy nechali něco zakázat:-). Nemám čas ztrácet čas.
Asi si se prašil do hlavičky, s tou MW částí. Ale těch pár zákazníků, co ti zbývá ti možná ty kecy baští...
Každému z nich umožním ověřit si parametry u nás v labu, ať ty tvoje LNB bastly přivezou...
Kecy nemaj cenu, kamaráde...
nenechávejte mi soukromé vzkazy, pište maily. Příspěvky vyjadřují moje soukromé názory, nikoliv názory společností, které mně zaměstnávají.
REJJA
rejja@email.cz
602743934