Mam sitovou multifunkci, do dnesniho dne jsem pouzival pro scanovani externi disk WD My Book World Edition s 1 diskem kam jsem si ukladal scanovane dokumenty - pro zlepseni jsem si poridil 4diskovy WD ShareSpace 4TB (datove uloziste) a ted nastal problem, ze mi na nej nejde ukladat scanovane dokumenty - spise bych to popsal nasledovne - na disku se vytvori soubor (xxx.pdf) cca o velikosti 12k, ale je prazdny - dozvedel jsem se, ze scaner si vytvori soubor, ale uz do nej nezapise scanovane data - nevite nekdo kde by mohl byt problem kdyz na jedno diskove pole mi to funguje a na druhe ne ? Podotykam, ze jednodiskovy je naformatovan na FAT32 a ten 4diskovy na RAID5 - nemuze byt problem v tom ? Dekuji za kazdou radu.
Řekl bych, že tě filesystém, ani raid pod tím zajímat nemusí. Snad leda že by tam byla FAT16 :-)
Naopak tě zajímá, co je NAD TÍM. Tedy jakým stylem ten disk poskytuje data ven. Samba? FTP? NFS? Nebo snad i něco dalšího?
No a tam je možné, že máš špatně oprávnění. Teď z hlavy nevím, jak bych to definoval třeba na linux sambě, ale u windows máš samostatně oprávnění VytvářetSoubory/Zapisovat a VytvářetSložky/Připojovat. Tedy si umím představit situaci, že soubor vytvořit můžeš (to je ta tvoje 12k hlavička), ale po nascanování se to snaží přidat data do souboru. No a to už se nepovede.
Podobně jsem si kdysi naběhnul u Novellu :-) říkám si, proč by měli mít úředníčci právo mazat soubory, akorát něco podělají. Pro word to problém nebyl, ten si zapisoval/přepisoval v pohodě, ale excel byl horší - při každém uložení si vytvořil dočasný soubor, který pak přejmenoval. No a to už se mu samozřejmě nedařilo :-) (Nebo obráceně? Už nevím ...). Ale to jsem odbočil.