Zdravim,
Nastinim svoji situaci (a nekolika mychspoluzaku), pokud muzete pomoc byli by sme radi.
Mame tridu na rohu zborovske a plaske v druhem patre a obcas to u nas vypada jak v sillicone valley. Ja specialne mam externi wifi do usb, ale da se postavit a je docela mohutna, asi velka antena. Signal mam vyborny na czfree.net ujezd a czfree.net ujezd.V, plus jeste asi dalsich 5 siti ktery taky zacinaji na "czfree.net ujezd".
Asi pred tydnem jsem to obevil a take vyzkousel, jedina na kterou jsem se mohl pripojit byla "czfree.net.ujezd" a to rychlosti cca 64kbps(down z inetu)
Pripojeni fungovalo, prestezo vzdy jen jednomu z nas v jednom case, dalo se zabit par desitek minut ve skole na icq, nebo checkovat mejly, stahovat si zapomenute vypisky a bylo se z ceho ucit, ci jen tak pobrousit(at zije babelfish o francouzstine . Proste prijemna zalezitost (timto se omlouvat ze sem jel tak nacerno, nevedel sem poradne jak vas kontaktovat, az nyni)
Ale od pondeli se nemuzeme pripojit vubec, uz minuli tyden jsem se chtel ozvat a nejak se domluvit jestli by to neslo pustit pro vice lidi. Ale kdyz se ted nepripojime ani jeden zajima me jestli je to vyplim DHCP nebo zakazanej pristup z "ulice".
Muzete prosim poradit?, pripadne dat udaje abych to nastavil rucne(vypli DHCP).
Dekuju moc za odpoved...
PS: a instalaci(lozeni) na strese si taky pamatuju, v ty dobe jsem chodi s Georgeinem do tridy ale notebooka nemel :(, pak amerika, a sem ted Maturant, neverili byste jak sou ty hodiny nudny
jsem totální lama, co se týče wifi, doteď jsem byl na adsl, ale teď jsem se přestěhoval do šeříkovy ulice, což je naproti přípojnému bodu. za jakých podmínek se lze připojit a co k tomu vlastně potřebuji? předem děkuji za vysvětlení.
zachytil jsem na ntb s externí anténou celkem kvalitní signál tvých sítí. Chtěl bych poprosit, jestli by nebylo možné udělat nějaký testovací account, aby bylo možné otestovat stabilitu připojení.
chytam czfree ujezd
pripojim se na to ale jde mi jen icq
nevite co s tim prosim?
mam se zapsat na tu mapku?
ale to mi nefungovalo
pomoc prosim
diky jircik
Pokud vím, node Újezd nyní spadá spíše pod pe3ny, kdo ale provádí jeho správu nevím, ale také by mě to zajímalo. Na můj přímý dotaz pe3ny neodpovídají, zdá se, že se od této části sítě distancují.
mám bohužel stejnou zkušenost na mé dotazy ohledně Újezda pe3ny neodpovídají. Újezd nyní nefunguje a bohužel se na něj nedá ani přihlásit, abych se podíval proč.