Aktualizoval jsem firmware do WRT 311 a u jedné verze fw jsem se dostal do stavu, že jsem se na router nemohl dostat. Pomohlo až nahrání firmawaru přes TFTP.
Problém je v tom, že s jakýmkoliv firmwarem se mi router sám odpojí cca do 16 minut. Odpojí se od WAN i LAN, pomůže jedině restart. Ani watchdog na toto nezabírá.
Někde na fóru k jinému typu StraightCore jsem četl, že něco takového tam bylo záměrně kvůli upgrade cizím firmware (!). U mě je zvláštní to, že ve webovém rozhraní se router hlasí jako SC-generic místo WRT-311, jak tomu bylo původně. Možná k tomu došlo při tom kiksu před užitím TFTP. Žádná verze firmware na to nezabírá.
Máte prosím někdo tip, co s tím - kromě hození do popelnice?
Oficialne se tomu rika, ze se "falesne nadetekoval". V novych verzich FW je ochrana proti nahrani na ne-WRT hardware a ta ochrana spociva prave v tom ze se po chvili komplet odpoji. Bohuzel to neni stoprocentne dokonaly a obcas se nadetekuje i WRT hardware. Bud tam nahraj starou verzi ktera detekci nema (WRT firmware co pasuje do 2204 nebo 5460), nebo to posli na reklamaci a oni ti tam nahrajou aktualni firmware ktery se sekat nebude.
S Googlem jsem docela kamarád, jen potřebuji vědět, co přesně mám hledat. Firmware pro _Ovislink_ 2204 (5460)? (Nebo je to firmware od Straightcore?) Dík za rady!
Vím, že tohle vlákno o WRT-311 je poněkud mrtvé, ale chtěl bych se zeptat, jestli někdo neprovozoval Straightcore WRT-311 jako Universal repeater(ve WRT mód Opakovač)?
Jsem chtěl využít zahálející WRT-311 a nasadit ho jako opakovač(nechci WDS) - potřeboval jsem trochu zlepšit a rozšířit příjem mojí vnitřní wifi sítě po baráku a zahradě. Současné wifi AP je TPlink TL-WR543G běžící jako bridge z LAN na WLAN 11b+g, šifrování WPA/WPA2 AES.
Jenže mám dojem, že ten mód Opakovač na WRT prostě nefunguje, nepřipojí se na moje AP(tedy pořád se připojuje a odpojuje). Vidím, že WRT vysílá pakety, ale přijmuté nula, stejně tak TPlink vysílá, přijmuté nula. Problém určitě není ani v šifrování, filtru MAC, nastavení kanálů apod., vše jsem vyzkoušel. Zkusil jsem i místo TPlinku dát to jedno stejně nastavené WRT a to druhé WRT jako opakovač, ale chování stejné(i když ty WRT prohodím+přenastavím ) - takže ani dvě WRT spolu nechodí. Navíc WRT vysílá SSID s příponou -r(což je OK), ale já ho vidím v okolních sítích jen s popisem "Zabezpečená bezdrátová síť", ale má tam být ještě v závorce WPA2. K síti se samozřejmě nejde připojit.
Řešení jsem našel pouze toto: flashnul jsem přes tftp do WRT firmware v1.4.6P pro ZCOMAX WA-2204(jediný cizí fw, který mi WRT pobralo), běží stabilně a opakovač jel po zaškrtnutí volby okamžitě, bez laborování s nastavením a to jak s TPlinkem, tak s WRT jako AP. Ale pokud použiju jako AP WRT s fw WA-2204 a k němu jako opakovač to druhé WRT(se svým fw), tak se opět nepřipojí.
Závěr: mód Opakovač ve WRT zřejmě nechodí, kdo ho chce, ať v něm použije firmware WA-2204.