Prosim o radu ... hledam switch do racku co by mel 16gigo portu, umel uswitchovat cca 300 mego, byl managovatelny, mel snmp pro cteni toku z portu ... a hlavne, byl stable ... ?
Nabidek je spousty, ale tezko nekde sezenu poctivou referenci, kazdy obchodnik tvrdi, ze ten jeho switch je nejlepsi ... nicmene radsi bych reference z nasazeni.
Diky za tipy
- development
- freenet, education
Umí to edgecore ES4524D, Allied Telesyn GS950, Netgear GSM7212. Mám takový pocit, že naprostá většina, ne-li všechny, co umí SNMP, umí dávat statistiky portů. EC ES3528M má dokonce sFlow, nezkoušel jsem ovšem, je to ale 24F+4G switch. S MAC tabulkou v snmp to je už horší ...
Co myslíš pojmem "stable" u switche? Každej občas padne ...
no nesmi padnout ... treba HP nepadaji ... ale mam teda zatim jen se stovkovyma portama + 2*gigo uplink ... a ty teda nepadaji takze stable myslim proste stable .. a samozrejme aby to nedelalo takove haluze jako zvedani pingu atd ....
- development
- freenet, education
Tak ono nepadají v podstatě žádné ... když jsou na UPSce. U těch co jsem vyjmenoval mám uptime rovný poslednímu výpadku ČEZu.
ECčka se mi povedlo shodit díky STP, ale to byla možná moje chyba. Gigovému EC jednou padnul LACP spoj. Ale to mělo souvislost s chvíli předtím zastrčeným SFP modulem, asi to není tak úplně hotplug.
Alliedy (i EC) mají problém pokud chceš omezovat multicast, nedělá to co má a omezuje to všechno.
Staré EC (3526XY nebo tak nějak), těm padá management, ale v tu dobu normálně pracují. Souvislost je ovšem vždy podle mě s hupem v elektrice.
Podle mě najdeš chybu naprosto u všech. A čím víc možností ti dá nastavit, tím víc možností chyb ...
Teď mi pro normální použití přijdou jako nejlepší ES3528M (i když nesplňuje tvoji podmínku full gigo). S firmwarem od proficomu (u výrobce ho nenajdeš) je to naprosto dokonalý switch na konec sítě - do paneláku ap. A cena pod pět s daní ... Holt s občasným bugem při nastavování se musí člověk naučit žít.
D-Link DGS-3200-10
cca 16000Kc, polovina lidi tady na to bude prskat, ale Dlink managed switchu mame dobre pres 100kousku ruznych typu a pokud si dobre pamatuju, tak nam asi na 5ks DES-3010 odesly zdroje a na switchich, kam vedou venkovni kabely, sem-tam odejde port, jinak neni problem.